Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Omdat deze wedstrijd gevolgd zou worden door maar liefst 4 competitieloze weken, is dit verslag bewust halfweg getimed. Precies op tijd om onze fans een ticket voor de bus naar Weert te laten boeken voor de volgende clash, op 4 november. Komt allen!
Echt 5 staat te boek als een sub-topper in onze poule, oppassen geblazen dus. Vooraf was er nog wat onrust, moest Robert nou invallen in team 6 of niet? Storm in een glas water, want achteraf bleek, met de blessure van Luc, dat we helemaal niks uit te lenen hadden. Onze vaste supporter was ook weer terug en werd door onze attente dames getrakteerd op een overlevingspakket. Dat gaf zo veel afleiding dat ze weinig van de wedstrijden heeft gezien. Ach ja, heel hard ‘hup’ roepen was toch al niet mogelijk.

Bianca en Vief hebben hun abonnement op verlengingen nog niet opgezegd: eerst winnen (27-25), dan verliezen (21-23) en uiteindelijk net een paar puntjes tekort komen, helaas. Daar had meer in gezeten. Robert en Twan begonnen elk met een unforced error. Desondanks kwamen ze daarna niet in moeilijkheden en wonnen in twee sets (15 en 14).

Iedereen had in de afgelopen weken al een kleerscheurtje opgelopen, behalve Mrs. 100% dan. Desiré had nog niks verloren en liet even onverbloemd blijken dat ze niet van zins was om haar ongeslagen status op te geven: slechts 5 en 8 punten gunde ze haar tegenstander in de single. Bianca had het minder makkelijk. Ze won de eerste set maar moest in de tweede en derde het hoofd buigen. Ook daar had meer in gezeten. Daarover gaan we niet treuren, het komt nog wel.

Hoewel Twan één pootje moest sparen voor zijn derde partij, vormde de single geen al te groot obstakel. Even aftasten in de eerste set (anderen noemen dat aanmodderen) en in de tweede via de kortste weg naar huis. Robert trof een veel sterkere tegenstander en moest alle zeilen bijzetten. Na dik verlies in de eerste set toonde hij veerkracht in een spannende tweede, om vervolgens in het laatste bedrijf fier overeind te blijven. 4-2 voor ons.

Twan mocht mixen met Mrs. 100%, nou dan weet je het wel, dan moet die arme jongen zich behoorlijk inspannen. Niet omdat dat nodig zou zijn voor het resultaat, maar des te meer om zelf ook ’n paar punten te mogen maken. Voor je het weet is Dees in haar uppie al klaar met de pot. 10 en 5 tegenpunten zeggen genoeg.  Robert en Vivian hadden het op papier minder makkelijk. Daar bleek in de praktijk echter niks van. Met 21-12 en 21-12 werd het 6de punt binnengehaald.

Weer een goed resultaat van team 7. De derde plaats in de rangschikking klinkt best aardig, maar daar zullen we uiteindelijk geen genoegen mee nemen. We zijn vastberaden om hogerop te komen en dat is beslist geen utopie. The magnificent seven zullen nog van zich laten horen.