Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

De 5-3 overwinning die eredivisionist badminton Goldinvestment/Roosterse afgelopen zaterdag behaalde op Van Zijderveld uit Amstelveen deed de toeschouwers zichtbaar goed. Veel applaus voor de zeges van jongeling Dion Roovers in zijn enkelspel en voor de beide mixedpartijen die de overwinning bezegelden. Maar ook de zege van Zweedse Fredrika Lagerstedt in haar enkelspel scoorde bewondering.

Komende zaterdag wacht de Roosterse formatie dan de laatste wedstrijd in het eerste deel van de competitie in eigen hal. Gast is dan het team van AviAir Almere bv. Deze ploeg staat momenteel tweede op de ranglijst en is dus verzekerd van een plaats in de kampioenspoule. In de gelederen van Almere is Cheryl Seinen uit Roermond momenteel de absolute topper. De Roermondse komt naast haar team Almere ook nog uit voor een Deense topclub maar vooral maakt zij furore in het mondiale vrouwendubbel, samen met partner Selena Piek. Indien zij geen internationale verplichtingen heeft zal Cheryl zeker acte de presence geven in Roosteren. Nog een bekende naam binnen het team van de gasten is die van Horstenaar Leon Nottelman die in het verleden met veel succes de kleuren van de thuisclub verdedigde. Albertzaal, zaterdagavond 19.00 uur.

Na enkele weken geen wedstrijden, begint ook het programma weer voor de andere teams.

RBC 2 gaat als trotse koploper zaterdag naar Ulft. En voor RBC 3 staat zondag de topper tegen Iduna op het programma. Beide teams willen de toppositie behouden en gaan voor zoveel mogelijk punten.

Zaterdag spelen RBC 4 tegen BBC 1 en RBC 6 tegen Palemig 1 om 15.00uur. Zondagmorgen om 10.00 uur spelen RBC 5 en RBC 9 hun thuiswedstrijd. Alle andere teams hebben een uitwedstrijd.