Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Roosterse BC heeft zaterdagavond verloren van topploeg Almere: 6-2. De zege van Rick Steuten op Leon Nottelman was echter sensationeel te noemen.
DOOR ROEL HEYNEN
ROOSTEREN
Cijfers zeggen niet alles, maar 28-26 in de derde set maakt in elk geval duidelijk dat het spannend was tussen Rick Steuten namens Roosterse BC en Leon Nottelman namens Almere. De partij op de andere baan was klaar toen zij aan hun beslissende fase begonnen. Het publiek had dus alle aandacht en leefde flink mee. Enkele fans gaven de spelers zelfs een staande ovatie nadat Steuten het matchpoint had verzilverd.
„De adrenaline zat wel hoog. Zeker aan het einde toen we beide een paar matchpoints hadden, was het meer een kwestie van muntje opgooien”, zei Steuten, nog hevig nagenietend van zijn zege. „Leon is natuurlijk een fantastische speler die voor elk punt gaat. Hij heeft ook nog in Roosteren gespeeld. Hij is een beroemdheid hier”, aldus Steuten. „Het is altijd lekker als je van hem kan winnen. Dit was niet de eerste keer, maar vooral leuk om dat dan ook eens thuis te doen. En buiten de baan is hij ook nog eens een fijne vent.”

Met de verder kansloos verloren wedstrijd (6-2) tegen topploeg Almere, met de Limburgse wereldtopper Cheryl Seinen op de baan, kwam er een einde aan de eerste seizoenshelft. Roosterse speelde tot nu toe wisselvallig met een achtste plaats als resultaat. Goed voor drie punten bij de start van de handhavingspoule. Coach Ronald Wetzel keek ondanks de nederlaag toch positief terug. „We laten weer zien dat het wel kan”, zei hij halverwege de wedstrijd al. Voor de tweede helft heeft hij dan ook alle vertrouwen in zijn ploeg.
Ook Steuten ziet het zonnig in. „Het enige wat we nu kunnen doen is ons veilig spelen. We hebben drie van de vier ploegen in de handhavingspoule eerder dit seizoen verslagen, dus dat geeft vertrouwen. Als we spelen zoals we dat kunnen, hoeven we niet in de problemen te komen.” De eerste wedstrijd in de handhavingspoule is in het eerste weekend van december.