Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Op deze regenachtige dag speelt team 9 tegen Victoria 5. De meiden zijn van plan om de winst te pakken.
De supporters zitten er klaar voor.

Famke en Britt gingen aan de slag met de heren dubbel. Het was geen goede start voor RBC, de eerste punten waren voor de tegenstander. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren om de rollen om te draaien.

Famke en Britt kwamen goed terug en al snel was de stand gelijk, het was wel spannend. De meiden (lees heren) bleven goed samen spelen en de voorsprong kon vastgehouden worden….21-11 in de pocket! Ook in de 2e set liet RBC zien hoe er gespeeld moest worden en de winst kon behouden worden: 21-14.
De kop is eraf!

Lynn en Maike mochten ook de baan op en de punten gingen gelijk op. Lynn en Maike waren goed bezig en de 1e set kon gewonnen worden met 21-14. Na coaching van Robert werd de 2e set gestart. Een voorsprong was een feit door het goede samenspel tussen de dames. De eindstand mag gezien worden: 21-8!
Goed gewerkt.

Famke kon beginnen aan haar singel. Er moest gewerkt en gevochten worden voor de punten, dat was duidelijk. Famke ging van links naar rechts op de baan, maar de tegenstander was niet van plan om de punten af te geven en dat was jammer voor Famke. Stand 1e set: 14-21.
Hopelijk gaat de 2e set beter. Robert heeft tips gegeven en in het begin kon Famke dan ook een voorsprong nemen. Maar dat was helaas van korte duur…het mocht niet zo zijn en het verlies moest genomen worden met 19-21.
Toch goed gespeeld Famke!

Ook Maike kon laten zien wat ze waard was. Ook hier ging het niet vanzelf en er moest wederom voor elk punt gestreden worden. Björn en Ankie stonden Maike bij voor een goede coaching. Helaas mocht het niet zo zijn om de 1e set te winnen, stand: 13-21.
Ook in de 2e set was de tegenstander sterker en kon Maike er niet veel meer aan doen om een andere wending aan de wedstrijd te geven, stand: 8-21.
Goed gevochten Maike!

Britt kon ook aantreden op de baan en ook hier was het zo dat er gevochten werd om elk punt binnen te halen. De tegenstander maakte gelukkig ook wat fouten wat in het voordeel van Britt was.
Stand 1e set: 21-16. Top! Hopelijk verloopt de 2e set ook zo.
Britt keek in eerste instantie tegen een achterstand aan, en het was afwachten of Britt de rollen kon omdraaien. Helaas lukte dat niet, stand: 13-21.
Een 3e set moest bepalen wie er met de winst van door ging en dat was helaas niet voor Britt. Jammer, goed gevochten, stand: 14-21.

 Lynn was als laatste aan de beurt en ging goed aan de slag. Een goede voorsprong was een feit en de winst was dan ook behaald met 21-17. In de 2e set verliep het in het begin niet zoals Lynn het graag zou zien, maar ze kon toch laten zien wie er sterker was in het spel en yes de winst is gepakt met  21-17.
Super gedaan!

Nu de mixen nog.

Famke en Lynn gingen eens kijken wat ze er van zouden gaan maken. Door een goed samenspel kon RBC de 1e set met winst pakken: 21-18. Ook in de 2e set verliep het gesmeerd en hier was de winst ook gepakt met  21-16.
Zo doe je dat!!

Britt en Maike sloten de rij af en maakte hun entree. Dat verliep gelukkig goed en de stand was 21-12.
De 2e set verliep niet zo heel  gemakkelijk en Eef heeft de dames toegesproken en advies gegeven.
En dat heeft geholpen, stand: 21-16.

Goed gedaan.
Vandaag was duidelijk dat winnen niet vanzelf gaat en zeker als de tegenstander ook van plan is om niet op te geven. Voor elk punt moet je weer klaar staan en werken tot het einde.
Iedereen bedankt voor het coachen, we hebben toch 5 punten kunnen pakken!

We gaan voor het kampioenschap….dus reden genoeg om door te gaan!
Tot volgende week maar weer.