Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Team 3, uit naar Almere. Na vorige week klappen te hebben gehad van de nummer 1 geplaatste Iduna, was het team lekker fit en positief voor nieuwe rondes en nieuwe kansen.
Na een lange reis vol humor en eten, druppelt iedereen gezellig binnen in de hal van Almere.

De dubbels gingen de baan op en we hadden 2 banen om mee te beginnen en zouden daarna een wisselbaan hebben. Dat belooft een lange avond te worden.

De damesdubbel verliep heel moeizaam. De beide dames van de tegenstanders stonden heel stevig in hun schoenen en ondanks Amber en Nikki zo hun best deden kwam hun spel niet van de grond. De banen leken gekrompen en het net te hoog. Met 2x 21-14 was het 1e punt voor de tegenstanders een feit.

De herendubbel was al n tijdje aan de gang natuurlijk en hadden de 1e set verloren met 18 en de tweede gewonnen met 19. Heel spannend met mooie really's. Er werden over en weer mooie punten gespeeld en de 3e set zou dan ook spannend worden.  Helaas ging het om de één of andere reden helemaal mis bij Max en Scott want werkelijk alles ging fout. Jammer want onze boys baalden natuurlijk ontzettend hiervan.  21-18 19-21 21-9

Sander moest het gaan opnemen tegen Robin en dat zou dus zeer zeker geen makkelijke wedstrijd worden.  De 1e set (waarschijnlijk zijn de banen in Almere tóch wat kleiner en hangt het net te hoog 😂) ging het gewoon niet met Sander. De keiharde smashes die wij van hem gewend zijn eindigden in het net en de drops ook. We hadden er alle vertrouwen in want onze diesel heeft altijd wel een set nodig om in de wedstrijd te komen. Na een goede tweede set die onze Sander binnentikte, moest hij toch zijn meerdere erkennen die net iets minder fouten maakte. 21-12 19-21 21-18.

Helaas had Sharena ook een kanon tegenover zich. Deborah raakte alles. Wat Sharena ook probeerde... rondspelen, kort, clear... het was niet haar dag. Ze vocht voor elk punt en probeerde zolang mogelijk in de wedstrijd te blijven.  Alweer een leermoment. 21-14 21-14

Toen moest Max de baan op. Tegen Noah. Een misschien toch wel een beetje beladen wedstrijd want de heren die tegenover mekaar stonden wilden allebei maar al te graag dat felbegeerd puntje binnenhalen. Lees wel dat wij met 4-0 achter stonden.

Hier kan ik heel kort en krachtig in zijn.... Max heeft een hele goede wedstrijd neergezet. Na verlies van 1e set heeft Max zowel de 2e en 3e set binnengehaald en hoe! Heel geconcentreerd en rustig gespeeld en het heeft zn vruchten afgeworpen. Héél goed gespeeld Max! Stop die maar in je zak! 💪

De laatste singel werd door Amber gespeeld.  Hier had Amber weing moeite mee want de dame liep niet tot weinig en door de goede plaatsing van onze Amber werd deze wedstrijd netjes in 2 sets binnengehaald. 18-21 14-21

De mixen moesten nu nog gespeeld worden met 4-2 achterstand. Dat is toch net iets anders spelen dan dat je een mooie voorsprong hebt.

De mixen waren heel moeilijk. GD2; Scott en Nikki kwamen helaas wat laat in het spel en moesten hun meerdere erkennen met 21-12 en 21-19.

GD1 Sander en Sharena pakten na verlies van 1e set de 2e en 3e set. Zij hadden een set nodig om hun tegenstanders te peilen en kwamen in de 2e set pas lekker in hun spel.

21-18 14-21 9-21

Jammer. Eindstand 5-3. De spelers waren een beetje beduusd maar wel overtuigd dat vandaag beter kon. Daarom treedt onze regel in werking; "we pakken ze op de terugweg "! (😂)

Team 3 wordt weliswaar niet het kampioensteam genoemd (Opa Pim wel en geef ze nog even tijd want ze zijn allemaal jong maar dan gaan ze het doen) ze komen wel verdomd dicht in de buurt met hun doorzettingsvermogen en goede wedstrijden.  Het zijn ook kalibers waar ze tegen spelen. Heel trots om (nog) op de tweede plek te staan!

Ga zo door!!!