Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

On the road to the champions.
Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen de nummer 4 van de ranglijst BECA 2000 was al bekend dat onze concurrent Olympia een overwinning had geboekt van 8-0, dit betekende dat team 2 weer vol aan de bak moest om het gat van 7 punten groot te houden.

Afgesproken was om half 12 onze reis te starten vanuit Geleen om dan richting Arnhem te vertrekkken. Als eerste werd er een tussenstop gemaakt om Anne op te halen, met als verassing dat onze godmother van de club mee wilde gaan als support, dan weet je als team dat er niet meer veel mis kan gaan. Na een gezellige heenreis kwamen we om 13.15 aan om ons klaar te stomen voor de start van de wedstrijd. Als je je bedenkt dat er eigenlijk niks mis kon gaan deze wedstrijd, kwam er een appje binnen op de groepsapp van het kampioenenteam: ‘Wij zijn pas rond 2 uur daar omdat er iets mis is gegaan met de TomTom. Misschien kunnen jullie dan met de damesdubbel beginnen als we maar 1 baan hebben?’ Nou bleek dat onze 2 heren uit het noorden van Limburg de verkeerde afslag gepakt hadden en bijna gearriveerd waren in Nieuwegein, denk er niet te lang over na want je zult hier vast niks van begrijpen. Ik denk dat Jordy meer met zijn hoofd zat bij lekker eten dan dat hij op de weg moest letten, zullen we het hier maar op houden, Jordy? Genoeg geauwhoer, de boys uit het noorden kwamen stipt 14.00 aan en konden meteen mee supporteren met de meegereisde godmother en onze trouwe supporter: mama van Cera.

Damesdubbel Kirsten en Cera kregen een sterk koppel tegen zich, dit vrouwenduo had pas 1 damesdubbel verloren dit seizoen en dit motiveerde onze dames tot het spelen van een bijna perfecte wedstrijd. Mooi om te zien hou een nieuw koppel sterk kan groeien tijdens de competitie, dit resulteerde tot een mooie 21-10 21-14 overwinning.

Herendubbel Jordy en Jovi (de kleine en de lange) met een nog ongeslagen status in de dubbel lieten zien hoe je van een makkelijke wedstrijd een moeilijke wedstrijd kan maken (begint toch normaal te worden) natuurlijk moest Jovi op het einde van de 2de set toch weer een backhandje cross in samenstelling met een pirouette spelen wat tegenwoordig een beenbreker word genoemd. Ook deze wedstrijd werd meegenomen naar Roosteren: 22-20 21-15.
Tegelijkertijd kwam Machine Dion de baan op, en gunde zijn tegenstander in allebei de sets toch dubbele cijfers: 21-10 21-10. Cera die nog wat goed te maken had na een toch wel slechte singel van vorige week speelde afgelopen weekend toch weer een super partij tegen een sterke dame, de partij werd in 2 setjes gewonnen: 21-19 21-15.

Jordy mocht de strijd aan gaan met de veel pratende Jeroen Abrahams, een geduchte tegenstander. Een afwisselende Jordy die op belangrijke punten net een paar steekjes liet vallen begon de 3de set met een 11-3 achterstand. Een groot compliment voor Jordy die tot het laatste punt zijn uiterste best deed om toch nog het punt mee te nemen, helaas is dit niet gelukt en werd de beslissende set met 21-15 verloren. Ondanks deze nederlaag toch de complimenten voor de instelling door tot en met het laatste punt alles te geven.

De laatste singel van de wedstrijd werd gespeeld door Anne. Toen Anne de eerste set verloor met 22-20 keek ze even naar de tribune naar de supporters waarna een  goede 2de en 3de set zorgde voor een 5-1 op het scorebord: 21-14 21-7.

Een mooie score om de mixen te starten.
Als eerste startte Kirsten en Jovi dit werd een redelijke goede wedstrijd, op bepaalde momenten wat concentratie verlies was het hoogtepunt van de wedstrijd de 20-15 voorsprong in de 2de set die bijna nog werd weggegeven. Maar de vastbijtende Kirsten zorgde er voor dat de set toch nog naar RBC ging met een score van 26-24, de spanning van zo’n einde blijft toch een heerlijk gevoel.

Dion en Anne mochten de laatste wedstrijd aantreden tegen Kjelt en Carmen, na de singels gezien te hebben verwachtte je toch een redelijk simpele wedstrijd, toch was Beca in deze wedstrijd sterker dan we verwachtten en maakten het Dion en Anne op momenten zeer lastig. Het werd een goede overwinning: 21-16 21-19.

Al met al een hele mooie overwinning in de uitwedstrijd tegen Beca: 7-1.

Na een lekker stukje oreo taart en een cocacolaatje kregen we nog meer honger en zijn we met een groot deel van het team een lekker hapje gaan eten bij Happy Italy. Een mooie afsluiter van het weekend en zo konden we de terugreis inzetten richting het zuiden.

BELANGRIJK!!!!!!!!!!!!!

Aankomende zaterdag 17 November speelt het 2de team een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2: Olympia We staan dan wel 6 punten voor maar Olympia heeft in resultaten laten zien dat ze het ons heel lastig kunnen maken, we zullen op volle sterkte aantreden om te proberen onze marge te verbreden naar minimaal 8 punten. Jullie steun zou ons enorm helpen om de doelstelling van dit seizoen te behalen. Tot dan!