Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Ook nu de badmintoncompetitie in de eredivisie stilligt staan er zaterdag om 19.00 uur toppers op het programma voor de teams 2 en 3 van Goldinvestment/RBC in de Albertzaal in Roosteren. Wedstrijden waar in Limburgse contreien met spanning naar wordt uitgekeken.

Zowel het tweede als het derde team van RBC speelt in de landelijke tweede divisie echter in verschillende poules. Voor trainers Ronald Wetzel en George Nieuwenboom een sportief gezien fijne situatie immers achter het eredivisieteam is dit een ideale kweekvijver voor de toekomst.

Team drie bivakkeert op de tweede plaats van de ranglijst en ontvangt als tegenstander Vridos SV uit Giessendam dat als vijfde geklasseerd staat. Spanning verzekerd.

Team twee, trotse koploper in de andere tweede divisie, ontvangt de ploeg van Olympia ’56 uit Tegelen, een regelrechte Limburgse derby dus. Olympia staat als tweede geklasseerd met een achterstand van zes verliespartijen,  42 tegen 36. Ook hier is spanning verzekerd.
Bij Olympia ’56 is Brabander Igo Jongen de trainer. Tot twee seizoenen geleden was Jongen trainer bij Roosterse, dus hij kent de tegenstanders van zijn pupillen goed en kan zijn team goede instructies meegeven. Bij winst van de thuisclub, en daar twijfelt eigenlijk niemand aan in het Roosterse, neemt de ploeg zeker een voorschot op promotie naar de landelijke eerste divisie. Een avond topbadminton dus in Roosteren.