Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Na de eclatante 6-2 winst van afgelopen zaterdag op het favoriete team van Van Zijderveld uit Amstelveen en de winst van de week ervoor op Wychen, kan de badmintonploeg van Goldinvestment/Roosterse BC zich aanstaande zaterdag bij winst in Barendrecht al bijna verzekeren van een verder verblijf in de eredivisie.

De winst op Van Zijderveld was spectaculair te noemen onder het toeziend oog van de camera van L1 televisie. Dat wereldspelers als Jao Yie en Eric Pang bij de Noord-Hollanders winst zouden halen in hun enkelspelen was wel duidelijk. Maar dat Noah Jongen van RBC zijn enkelspel zou winnen in de verlenging van de derde set bracht het publiek op de banken. Immers enkele weken geleden was kopman Rick Steuten van RBC nog kansloos tegen dezelfde tegenstander. Ook de winst in zowel het vrouwen- als mannendubbel zorgde ervoor dat de 6-2 winst niet eens zo onverdiend uitzag.

De reserves van Roosterse BC gaan hun koppositie in de tweede landelijke divisie verdedigen bij staartclub Veghel. Zo dik mogelijk winnen is het credo op weg naar promotie. Roosterse drie is als tweede geklasseerd, ook in de tweede landelijke divisie maar in een andere poule. De ploeg hoeft slechts een team boven zich te tolereren dus wellicht zit er toch nog wel een kampioenskans in. Het team speelt zaterdag om 19.00 uur in de eigen Albertzaal tegen Duinwijck uit Haarlem en kan support van publiek goed gebruiken.