RBC 7 – Keep Fit 3: 8-0

Tegen de drager van de rode lantaarn mochten we absoluut niet verzaken. Aan de stemming zou het in elk geval niet liggen, die was zoals altijd opperbest. Op de vrolijke klanken van Fabrizio was de warming up een waar genot. Bianca en Vivian stalen de show met de meest mooie aerobic moves, bijna synchroon bovendien. Sjiek is miech dat!
Hun lijven waren al jaren niet meer zo goed losgekomen. De heren lieten zich niet verleiden tot malle dansjes, want een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Om onze krachten goed te verdelen in deze beslissende fase van het seizoen, hadden we Luc op vakantie gestuurd. Die jongen moest hoognodig wat vitamine-D gaan bunkeren en is daarom afgereisd naar de andere kant van de Atlantische plas. Dat hij daar, met een sombrero op z’n hoofd, behalve de vitaminen ook nog de nodige margarita’s, tequila en andere genotsmiddelen zal tanken, nemen we op de koop toe. Dankzij de vele driesetters die hij de laatste tijd heeft moeten spelen (daar kan geen bikini-dieet tegenop) zal het wel goed zitten met zijn baywatch-look. We verwachten hem bij de volgende wedstrijd weer topfit terug, en bovenal mooi gebronsd, zodat hij dan samen met de blonde Vief, als ’n soort Duo Penotti, de ongeslagen status in de mix kan handhaven.

Over de wedstrijden kunnen we nog korter zijn dan gebruikelijk (cijfer-fetisjisten verwijzen we naar http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=F3C6D619-32F6-4C2A-8506-798D7493D668&match=7452). RBC 7 speelde op en top gemotiveerd en geconcentreerd, waardoor alle partijen rap gewonnen werden in twee sets. Het maximale aantal tegenpunten in één set was 13. Uitschieters waren de singles van Eef en Twan, die hun tegenstanders elk slechts 4 punten gunden. In één set werd zelfs de nul gehouden, hoe vaak komt dat voor? Kortom, RBC 7 deed wat verwacht mocht worden.

Ondanks het krachtsverschil verliepen de wedstrijden in een gemoedelijke sfeer, evenals de nazit. Keep Fit 3 is een bijzonder sympathiek en sportief team, dat de pech heeft dit seizoen in de verkeerde poule te spelen. Voor het badminton in Limburg is het te hopen dat ze zich niet laten ontmoedigen hierdoor en dat ze volgend jaar in een andere divisie meer aan hun trekken kunnen komen.

We liggen mooi op schema met de 8-0 overwinning. Sterker nog, we pakken de koppositie op de ranglijst, al is het vooralsnog maar voor 1 week. Het is mooi meegenomen dat onze concurrenten intussen wat punten hebben afgesnoept bij elkaar. Onze missie is echter nog niet volbracht; nog twee wedstrijden scherp blijven! We zijn klaar voor het slotakkoord.