Nog twee wedstrijden te gaan en na het goede resultaat van vorige week een gat van 5 punten met de nummer 2. Vandaag kwam dan ook nog Stein, de nummer 2, op bezoek in Roosteren. Theoretisch zouden we vandaag met een uitslag van 6-2 of beter kampioen kunnen worden, maar daar werd eigenlijk nog geen rekening mee gehouden. De uitwedstrijd was in de vries kou met 5-3 verloren, dus we wisten al dat we flink aan de bak moesten. Gelukkig was het dit keer wat warmer en waren er heel wat supporters om ons aan te moedigen, ook kregen we nog een extra peptalk van George.

Thijs en Jan hadden wat recht te zetten uit de wedstrijd in Stein. Ze speelden een geconcentreerde en sterke HD, die ze met twee keer 21-18 wisten te winnen. Kim en Yasmin maakten het de 1e game nog spannend, maar wisten in de verlenging te winnen 22-20. In de 2de game kwamen ze beter in hun spel en wisten een mooie voorsprong te pakken 21-15. Tussenstand 2-0, het begin was gemaakt.

Novi speelde, zo als we inmiddels gewend zijn, een goede, sterke DE1 waarin ze geen moment in de problemen kwam 21-10 21-14.
Joost was weer op tijd terug uit Dubai, maar had duidelijk last van het reizen. De 1e game werd kansloos verloren 11-21 en in de 2de game was het al niet veel beter en stond er alweer snel een flinke achterstand op het scorebord. Maar er werd nog net op tijd wat energie gevonden om de wedstrijd te doen kantelen 23-21. Een beslissende 3e game was nodig en het werd een flinke aanslag op de conditie, maar het 4de punt van vandaag werd ook binnen gehaald 21-17.

Voor Thijs was het, na 3 keer op rij verloren te hebben van Joost, ‘4 keer is scheepsrecht’. Thijs begon sterk en wist de 1e game te winnen met 21-19. In de 2de game kwam de tegenstander sterk terug en wist Thijs niet de juiste tactiek te vinden 13-21. In de 3de game kwam hij weer sterk terug en pakte het goede spel uit de 1e game weer op en wist overtuigend te winnen 21-13.
Kim speelde tegen Simone een spannende gelijk opgaande wedstrijd, die beide kanten op kon vallen. In de 1e game was Simone op de beslissende punten net wat scherper 19-21. In de 2de game werd het een echte thriller, pas ver in de verlenging nadat beide speelsters game-points gehad hadden moest Kim de wedstrijd toch afgeven 27-29. Tussenstand 5-1.

Nog een punt en dan was het kampioenschap veilig gesteld, zou het dan vandaag al gaan gebeuren……  En dan wordt het toch spannend en gaan de zenuwen meespelen.
Novi en Jan speelden een moeilijke 1e game, waarin ze niet helemaal in hun ritme kwamen. Op de cruciale momenten werd de spanning een beetje te hoog 27-29. Gelukkig startten Yasmin en Joost geconcentreerd en konden de 1e game met 21-18 binnenhalen. In de 2de game werd er snel een voorsprong opgebouwd en er leek niks aan de hand, maar in de 2de helft van de game werd bijna de hele voorsprong weer verspeeld. In de tussentijd stonden Novi en Jan in de 2de game achter, dit zagen Joost en Yasmin ook waardoor ze de concentratie weer terug pakten en de 2de game met 21-19 wonnen, het beslissende punt voor het kampioenschap was binnen. Novi en Jan konden nu ook vrij gaan spelen en met wat extra aanwijzingen wisten ze het tij in de 2de game te keren. Het werd een super spannende verlenging die pas bij de 30 beslist werd 30-28. In de 3de game zat het ritme er weer lekker in en lieten Novi en Jan weer zien wat ze het hele seizoen gedaan hebben 21-15.

Eindstand 7-1: Kampioen in de 3de divisie!! We hebben de doelstelling die we aan het begin van het seizoen hebben mee gekregen waar gemaakt. Een mooie teamprestatie, waar we met z’n allen voor gestreden hebben: Spelers, Invallers en Trainers. En natuurlijk willen wij onze supporters bedanken voor jullie steun en aanmoedigingen tijdens al onze wedstrijden!!!! Over 2 weken nog de laatste wedstrijd in en tegen Bocholtz.