Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Vandaag stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning. Met de vaste opstelling van de afgelopen weken, ‘never change a winning team’ ;), moesten we aantreden in Bocholtz tegen het 1e team. Ondanks dat er voor beide teams niets meer op het spel stond, werd er voor ieder punt gestreden.

Thijs en Jan zetten in het HD hun goede spel uit de laatste wedstrijden door en wonnen overtuigend met 14-21 8-21. Kim en Yasmin begonnen goed, als eerste bij de 11 punten, er leek niks aan de hand. Tijdens de pauze bij de 11 punten, werd er nog flink gelachen, maar na de pauze wilde er niet veel meer lukken 21-14. Gelukkig lieten onze meiden zich niet kennen en met wat aanwijzingen werd het allemaal weer recht gezet, twee keer 13-21 en het 2de punt was weer binnen.

Novi knalde weer zoals we van haar gewend zijn, ze kreeg in het DE1 weinig weerstand en liet haar tegenstander geen enkel moment in de wedstrijd komen 5-21 10-21. Joost begon het HE1 sterk en hield het tempo hoog 14-21. In de 2de game was de focus weg en daar wist Bart slim gebruik van te maken 21-12. Het kon eigenlijk ook niet anders, weer een 3de game, de focus was weer terug bij Joost en de tactiek bleef ongewijzigd 15-21. Kim speelde een goede 1e game 15-21. In de 2de game kwam ze meteen op een erg grote achterstand, maar in de 2de helft van de game wist ze zich goed te herstellen. Het werd nog erg spannend, maar ze kwam net te kort 23-21. In de 3de game zette ze het goede spel door en deze game was overtuigend voor ons 13-21. Thijs vloog uit de startblokken en wist de 1e game snel binnen te halen 10-21. In de 2de game kwam de tegenstander beter in de wedstrijd en werkte de tactiek uit de 1e game niet helemaal 21-19. In de 3de game pakte Thijs de draad weer op en wist hij de tegenstander goed onder druk te zetten 13-21.

Novi en Jan zaten meteen lekker in de wedstrijd en wisten de 1e game met 15-21 te winnen. In de 2de game ging het gelijk op en bleef het tot het eind spannend, maar konden ze het net niet afmaken 23-21. De 3de game moest de beslissing brengen en hierin kwamen Novi en Jan sterk terug 16-21. Yasmin en Joost begonnen ook lekker aan het GD, maar lieten zich aan het eind van de game wat uit hun concentratie halen en kwamen net te kort 23-21. Yasmin en Joost wilden natuurlijk niet het enige punt laten liggen vandaag en in de 2de game werd er een schepje bovenop gedaan met het gewenste resultaat 18-21. In de 3de game werd het goede spel doorgezet 11-21.

Eindstand: 0-8. De teamspirit zat er ook vandaag weer goed in en er werd voor elk punt gevochten, waardoor we alle 6 de 3-setters wisten te winnen. Een mooie en gezellige wedstrijd om het seizoen mee af te sluiten en voldaan aan de doelstelling die we aan het begin van het seizoen meegekregen hadden van de trainers. Nu op naar de toernooien en kan er weer gedacht en gepuzzeld worden over/voor de indeling voor de competitie van volgend seizoen.