Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Vorig seizoen was Dorien Lups dé sportieve troefkaart van Velo Wateringen. Dit seizoen van Roosterse BC. Zaterdag deed de klasbak haar oude club pijn: 6-2.

DOOR TON REIJNAERTS

De tien eredivisie teams spelen één keer tegen elkaar. Daarna wordt de poule opgedeeld in een kampioenspoule (nummers 1 t/m 5) en een handhavingspoule (nummers 6 t/m 10). Voor Roosters BC (nummer zeven) en Credit Sportief Velo Wateringen (6) was ruime winst noodzakelijk om uitzicht te houden op plek vijf. De vonken sprongen er dan ook vanaf in Roosteren. Bij al dat fanatisme leek er zelfs een badminton noviteit in de maak. Scheidrechter Bert Scholtis dreigde er de brui aan te geven als Velo-speler Jim Middelburg, niet stopte met zijn tromgeroffel op de spelersbank. Tot twee keer toe wenkte Scholtis wedstrijdreferee Jos Es naar zijn stoel. Die waagde zichtbaar ongelukkig met de situatie een halfslachtige poging. Die werkte niet. Middelburg trommelde er bij ieder punt voor Velo opnieuw lustig op los. Scholtis wenkte opnieuw Van Es. „Ik vind dit niet normaal. Als je er geen einde aan maakt, stop ik ermee, zeg het maar?”

Het voorval speelde zich af in het vrouwendubbel tussen Dorien Lups en Nadia Fankhauser en Velo’s top duo Myke Halkema en Milou Lugters. Dat werd een clash op zeer hoog niveau. Vooral dankzij de bij vlagen fabuleus spelende Lups ging de zege in de marathonpartij naar de thuisploeg: 19-21, 21-13, 21-17. Het oorverdovende tromgeroffel had Lups als weinig storend ervaren. „Dat hoort erbij ”, glimlachte de Maastrichtse.

Voor haar enkelpartij tegen de Zweedse Fredrika Lagerstedt was de ervaren klasbak zichtbaar zenuwachtig. Het was dan ook een heuse prestigepartij. Lups verruilde na twee seizoenen Velo voor Roosterse BC. Lagerstedt bewandelde de omgedraaide weg. Na zwaarbevochten winst in de eerste game leek Lups de tweede game gemakkelijk te winnen. Bij een 14-9 voorsprong stokte het echter plotsklaps. „Ik was compleet leeg na de lange dubbelpartij”, verklaarde Lups. Het werd 18-17. Op wilskracht, ervaring en bovenal klasse sleepte Lups de zege toch nog uit het vuur: 21-17.

Ook de eindzege ging naar de sterk spelende thuisploeg: 6-2. Met nog drie duels voor de boeg hijgt Roosterse BC de nummers vier Drop Shot en vijf Duijnwijck die respectievelijk twee en één punt meer tellen, plotsklaps weer nadrukkelijk in de nek.