Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

DOOR TON REIJNAERTS

Roosterse BC heeft de eerste hoofdronde in de eredivisie afgesloten zoals het team het nieuwe seizoen begonnen was. 2dA Smashing werd in de Albertzaal met 8-0 afgedroogd. Alleen Dorien Lups had in het enkelspel tegen Denise Hall drie games nodig om tot winst te komen: 21-9, 17-21, 21-10. Alle andere duels werden door de gemotiveerde thuisploeg in twee games beslist.

Met uitzondering van topspeler Nico Hermans, die tot nader order een speelverbod heeft van de cardioloog, kon Roosteren gisteravond dan ook voor het eerst in weken over een compleet team beschikken. Zo was de Noorse aanwinst Marcus Barth, die in verschillende buitenlandse competities speelt, na lange tijd eindelijk weer eens van de partij. En dát was merkbaar.

In het enkelspel klopte Barth Roy Reijbroek soeverein met 21-17 en 21-14. En ook in het afsluitende gemengd dubbel met Wendy Hoeve als partner zegevierde Barth. Brandon Bessem en Ella Peters waren kansloos: 21-14 en 21-12. „Markus dubbelt eigenlijk zelden. En hij speelde voor het eerst samen met Wendy Hoeve. Het klikte echter meteen tussen die twee”, constateerde Roostere-trainer-coach Ronald Wetzel tevreden.