Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Thuis top, Uit flop. Ook in Wijchen lukte het Roosteren niet om af te rekenen met het uitsyndroom. Het team ging met 5-3 onderuit bij 2dA Smashing, de nummer voorlaatst in de handhavingspoule.
DOOR TON REIJNAERTS

Roosterse BC won op 7 september in Groningen tijdens de seizoensouverture tegen promovendus Amor voor het laatst een uitduel. Daarna eindigden alle uitreizen in een kater. Of het nu in Hoorn, Almére, Haarlem, Amersfoort of Wateringen was, overal liet Roosterse BC zich aftroeven of afschminken.

In Wychen ging het weer zo. Mede omdat spelers die voor houvast in de overlevingsstrijd kunnen bieden zoals de Zwitserse Nadia Frankhauser en de Noor Markus Barth, niet van de partij waren. Ook steunpilaar Nico Hermans werd zoals al het hele seizoen node gemist in de slijtageslag in Gelderland.

Omdat ook basisspeler Noah Jongen vanwege een blessure niet beschikbaar was, bleek het maken van een adequate opstelling opnieuw een hersenkraker. Interim-coach Rik Hermans moest een beroep doen op Sander Prenen, Mara Schrijnewerkers en de recent van een artsen-opleidingsstage in de USA teruggekeerde Anne Vievermans om tot een team te komen. Het tekort aan kwaliteit deed zich voelen.

Wendy Hoeve en Dorien Lups hielden de hoop van Roosteren levend door beide hun singelpartij te winnen. Het waren twee van de weinige lichtpunten in Wijchen. Rik Hermans en gelegenheidspartner Mara Schrijnewerkers wisten de schade te beperken door in het tweede gemengde dubbel nog een derde wedstrijdpunt voor Roosteren uit het vuur te slepen.

Door de nederlaag in Wijchen moet Roosteren na de jaarwisseling vol aan de bak in de resterende drie thuisduels, om het vege lijf te redden. Aan interim-coach Rik Hermans de ondankbare taak om de spelerspuzzel te leggen en Roosteren na de deceptie mentaal en fysiek klaar te stomen voor de komende drie gevechten voor handhaving in de eredivisie.