Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

De kronkelweg van Roosteren houdt aan. Vanwege het ontbreken van de basisspelers Wendy Hoeve (ziek), Noah Jongen (enkelblessure) en puntengarant Markus Barth uit Noorwegen moest Roosteren BC gisteren tegen de koploper in de handhavingspoule, Forza BC Amersfoort, opnieuw met een gelegenheidsteam aantreden.

Op de valreep sleepten de invallers Kirsten Gennes en Jan Hansen met een stuntzege toch nog een niet meer verwachte puntendeling in de wacht voor de thuisploeg: 4-4.

Een nieuwjaarverrassing in de Alberthal? Aan de bar zat ruim voor aanvang steunpilaar Nico Hermans in wedstrijdtenue. Mocht de al maanden op gedwongen non-actief staande Landgravenaar een rentree maken van zijn behandelend cardioloog?

Nee dus, zo bleek. „Ik loop hier rond in wedstrijdtenue om de tegenstander een rad voor de ogen te draaien”, verklaarde Hermans desgevraagd met een grijns. „Zo heeft Amersfoort te raden over onze opstelling en moeten ze zelf een spelerspuzzel gaan leggen.”

Dorien Lups won met haar Zwitserse partner Nadia Fankhauser overtuigend de vrouwendubbel: 21-13, 21-5.

Lups, al het hele seizoen Roosterens meest constante speelster, won aansluitend ook knap haar singelpartij: 21-18, 18-21, 21-18. Omdat ook Rick Steuten zijn single won (21-16, 21-18) lag Roosteren plotsklaps op koers om de doelstelling (vijf punten) uit het duel te halen.

Rick Hermans verloor echter zijn singel: 21-23, 16-21. Een nog groter domper was de nederlaag van puntengarant Nadia Fankhauser: 21-5, 19-21, 15-21).

In het gemengd dubbel verloren Amber Derksen en Max Wieland namens Roosteren waarna Kirsten Germs en Jan Hansen (spelers van Roosteren 4) weigerden om de capituleren en voor euforie zorgden door hun dubbel sensationeel te winnen: 15-21, 21-17, 21-14.