Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Limburgs beste badmintonner Nico Hermans blijft langer in onzekerheid over zijn fysieke geschiktheid voor het spelen op topniveau. Een geplande MRI-hartscan is door de coronacrisis vooralsnog uitgesteld.

DOOR TON REIJNAERTS

In het leven van Nico Hermans staat badminton centraal. Het verrijkt zijn leven. Het maakt hem gelukkig. Maandenlang werden zijn gedachten dan ook gegijzeld door de vraag: krijg ik weer groen licht om op topniveau te spelen? Maar een ontregeld gevoel zonder badminton op topniveau verhoudt zich voor Nico Hermans nu even niet met zijn zorgen om zijn naasten en het persoonlijke leed in de coronacrisis. „Er zijn op dit moment belangrijkere zaken dan badminton, of ik. De slachtoffers van het verschrikkelijke virus verdienen alle prioriteit. Alles en iedereen moet zich even ondergeschikt maken”, zegt de Brunssumer.

Juli 2019 werd Hermans - na een vakantie op Bali - ernstig ziek. In Zuyderland werd hij grondig doorgelicht. „Er werd niks gevonden en ik voelde me al snel weer helemaal okay. Na twee succesvolle eredivisieduels voor Roosteren meldde zich echter onverwacht de cardioloog. „Er was een verdikking van het weefsel aan de achterkant van het hart geconstateerd.” Een MRI-scan moest begin december uitsluitsel geven over oorzaak en gevolgen. Tot dan kreeg Hermans een speelverbod. Omdat het academisch ziekenhuis in Maastricht meer gespecialiseerde apparatuur had, wisselde Hermans van ziekenhuis. „Alle onderzoeken begonnen daar echter weer van voren af aan.” Ook van de cardioloog in Maastricht mocht Hermans geen zware inspanningen doen. Enkel gecontroleerde inspanningen tot een hartslag van 160. Voor hem geen beletsel om onverminderd de lagere teams van BC Trilan Landgraaf te trainen. En ook voldoende om een kroonprins te verslaan. 25 januari hielp Hermans Roosteren 2 uit de brand in de derby tegen Olympia ’56 uit Tegelen. Dubbelspecialist Hermans klopte met partner Frank Vermeesch de ambitieuze broers Dyon en Jules van Wijlick.

Op het Trilan Tournament zou Nico Hermans het gemengddubbel met vriendin Memee Jurgen (Trilan 5) spelen. Het leidde tot de nodige kwinkslagen. „Kon Nico ook aan de zijde van zijn lief zijn hartslag tot 160 slagen beperken?” Maar het coronavirus was spelbreker.