Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Ik ben Rik Hermans, geboren en getogen in Brunssum. Sinds 2014 betrokken binnen Roosterse BC als speler én trainer. De badminton lub is de enige vereniging uitkomend in de eredivisie innen de gemeente Echt- Susteren.

Momenteel verzorg ik trainingen voor alle groepen binnen de club en kom ik zelf uit voor zowel team 1 als team 2.

Badminton is voor mij meer dan alleen een passie of sport. Het is een levensstijl waar ik heel erg van geniet.

Zo ben ik, na het afronden van mijn CIOS-opleiding, drie jaar aan de slag gegaan als full time trainer bij de grootste club van Noorwegen. Ook ben ik daar sindsdien als trainer betrokken geweest bij nationale jeugdselecties. Dit doe ik, sinds ik terug ben in Nederland, nog steeds op projectbasis. Ook coach ik, naast Roosteren, nog een jeugdselectie in Landgraaf en het Belgische Dilsen. En naast badminton werk ik als begeleider op een kinder behandelgroep in de gehandicaptenzorg bij Koraal.

Wij hebben bij RBC gelukkig ons competitieseizoen kunnen afronden voordat alles stil kwam te liggen. Volgend seizoen - en dat begint in september - mogen we daardoor uitkomen in de Eredivisie, de 1e divisie (team 2), tweemaal in de 2e divisie (team 3 en 4), vierde divisie (team 5) en de 6e divisie (team 6). Hiermee leveren wij een hele brede topselectie en zijn we de enige Limburgse ploeg die zal uitkomen in de Eredivisie.

Rest nog slechts de vraag of de binnensport wordt vrijgegeven om de competitie te hervatten.

 

De club is al weken actief door middel van online krachtsessies. Dat is vooralsnog een doorslaand succes gezien het grote aantal deelnemers dat twee keer per week inschakelt. Hiermee proberen we fysiek klaar te zijn voor het nieuwe seizoen en geven wij de spelers de aandacht en hulp die zij verdienen om weer topfit te worden. Daarnaast ga ik als jeugdtrainer nu de interesse polsen voor buitentrainingen. Bij onze Albertzaal is er genoeg ruimte - ook al met de velden van de voetbalclub - om op ruime afstand van elkaar toch leuke trainingen te doen. 

De teams voor komend seizoen hebben we gevuld. Nu is het zaak voor de club om te zien hoe het financieel in elkaar gaat steken immers we missen inkomsten door het niet-doorgaan van popfestivals waar veel van onze leden altijd actief waren maar ook het gemis van inkomsten uit de oud-papieractie. Ook zullen waarschijnlijk de inkomsten uit sponsoring teruglopen maar daar zal ons actieve bestuur zéker mee aan de slag zijn.

Dat we van start gaan met de competitie in onze ‘eigen’ Albertzaal is wel zeker en omdat de vooruitzichten voorzichtig positief zijn, zal het een groots seizoen kunnen worden. Daar ben ik stellig van overtuigd. 

Wil je ook betrokken zijn bij deze fantastische club, kijk dan zeker eens op onze website en neem contact met ons op. Er zijn tal van mogelijkheden om een deel te zijn van RBC. Denk hierbij aan recreatiespeler, competitiespeler, jeugdspeler, beginner, supporter of sponsor. Iedereen is bij ons altijd welkom!