Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

bron de Limburger
Trainer-coach van 22-voudig Noors badmintonkampioen Kristiansand Badminton Klubb én de nationale jeugdselecties. Wonen in een mooi appartement aan de Noorse Rivièra. En toch keerde Rik Hermans terug naar Limburg.
Rik Hermans (26) is minder bekend dan zijn broer Nico Hermans (24), maar zijn kwaliteiten en conduitestaat mogen er zijn. Met zestien jaar eredivisiedebutant bij BC Victoria Hoensbroek. Twee jaar later speelde hij ook in zijn tweede seizoen bij Roosterse Badminton Club in de eredivisie.

In Roosteren is Hermans uitgegroeid tot een verenigingsman. Alom inzetbaar als speler én trainer. Vorig seizoen nam hij nog als ad interim de honneurs bij de hoofdmacht waar. In Roosteren ziet men Rik Hermans dan ook als de toekomstige hoofdtrainer.

Aanbieding

Zeker na diens succesvolle driejarig intermezzo in Noorwegen. De avontuurlijke Limburger, aan het CIOS afgestudeerd als sport- en bewegingscoördinator, maakte in 2016 tijdens een badminton zomerkamp indruk op Kristiansand Badminton Klubb.

De grootse badmintonclub van Noorwegen deed Hermans een prima aanbieding: een fulltimebaan als trainer-coach, goed salaris en een appartement aan de Noorse Rivièra.

Hermans hapte toe. En kreeg daar geen spijt van. In een prachtige omgeving kon hij zich helemaal uitleven in badminton, het spel waar hij idolaat van is. Hermans werd namelijk al snel gevraagd om ook de nationale jeugdselecties onder zijn hoede te nemen. Daar is ook na zijn terugkeer naar Limburg in 2019 geen verandering in gekomen. „Zonder corona had ik met Noorse jeugdselecties aan het EK O17 in Polen en het WK 019 in Rusland deelgenomen.”

In het hart

Hermans verheelt niet dat Noorwegen zijn hart heeft gestolen. „Ik ben niet teruggekomen voor Nederland, maar voor mijn broer Nico. Ik miste Nico ontzettend. We hebben van kindsbeen af een hechte band. We zien elkaar zeker vier keer per week. Ook nu Nico met zijn vriendin in Landgraaf woont en ik in Hoensbroek. We trainen en spelen bij RBC en geven allebei training bij BC Trilan. Ik train de jeugdselectie, Nico de lagere teams.”

In Landgraaf werkt de sociaal bevlogen Hermans ook als begeleider van een behandelgroep van kinderen in de gehandicaptenzorg. „Dat gaat prima samen met badminton.”