Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Roosterse BC is het nieuwe eredivisieseizoen zaterdagavond uitstekend begonnen. De ploeg won in de eigen Albertzaal redelijk eenvoudig van het Groningse Amor: 8-0.

DOOR ROEL HEIJNEN

Beter kon de competitie niet beginnen. Roosterse was zaterdagavond veel te sterk voor de Groningse studenten badmintonvereniging Amor. Een ploeg waar Roosterse in de strijd om de kampioenspoule ook van moest winnen. „We willen uiteraard naar de kampioenspoule en Amor is waarschijnlijk het minste team”, zei coach Luc Vandeput van Roosterse stellig. „Maar dan moet je het wel nog even doen. En dat is goed gelukt. Natuurlijk zijn er nog flink wat dingen die we kunnen verbeteren, maar we hoefden nu nog niet top te zijn om deze wedstrijd te winnen. Dan kun je na afloop alleen maar tevreden zijn als je met de maximale score wint.”

Er was vanaf het begin geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub. De mannen- en vrouwendubbel werden beide in twee sets gewonnen. De mannen hadden alleen in de tweede set moeite om de winst te pakken. Rick Steuten en Wendy Hoeve en de teruggekeerde Marijn Put hadden geen moeite in hun enkelspelen. Dorien Lups had dat wel. De eerste set verloor ze, maar ze stelde met een 21-5 in de tweede set en 21-14 in de derde alsnog redelijk makkelijk de winst veilig. De gemengd dubbels gingen ook simpel naar Roosterse. „Ik had ons jonge talent Novi Wieland aan de ervaring van Marijn Put gekoppeld”, legde Vandeput uit. „Hij is altijd rustig, speelt goed en kan daarmee zo’n jonge speelster heel goed helpen. Dat zag je ook. Novi speelde ook rustig en goed