Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Vandaag stond er een zware uitdaging om punten af te pakken van de koploper. Désiré kon er niet bij zijn en daarom speelden we met een voor ons doen erg klein team: Iris, Kim, Sjors en Joost.

Het herendubbel begon erg goed, Sjors en Joost zetten de tegenstander meteen onderdruk en samen met wat fouten van de tegenstander was het snel 21-9. In de 2de game werd de tegenstander ook warm en kwamen we erg snel met 11-4 achter. Er werd nog goed terug geknokt tot 19-19, maar toen zat het net niet mee en moest er een 3de game gespeeld worden 19-21. In de 3de game liep er helemaal niks meer en konden we niet terug komen in ons eigen spel 9-21. Kim en Iris begonnen stroef en moesten nog op elkaar ingespeeld raken in de 1e game 6-21. In de 2de game liep het al wat beter en konden ze beter bij blijven, maar tegen een goed ingespeeld koppel kwamen ze te kort 15-21.  Tussenstand 0-2.

Dan moest het uit de enkelspelen komen. Joost speelde een redelijke wedstrijd waarin nog wel wat veel eigen fouten zaten, maar dit werd afgewisseld met goed snel spel 21-18 21-17. Kim speelde een zware en zeer goede wedstrijd. In de 1e game kwam ze op de beslissende punten net te kort in de verlenging 24-26. Maar het spel werd vastgehouden en in de 2de game maakte ze duidelijk het verschil 21-10. In de 3de game stond Kim steeds een paar puntjes voor, maar het bleef erg spannend. Kim wist de concentratie en tactiek goed vast te houden en won met 21-19. Sjors kwam er in de 1e game niet aan te pas, door te veel eigen fouten en te snel willen scoren werd de 1e game verloren 10-21. Maar Sjors wist het spel in de 2de game naar zich toe te trekken en zette de tegenstander goed onder druk 21-15. In de 3de game werd het zenuwslopend, Kay kwam weer terug in de wedstrijd en leek de 3de game naar zich toe te trekken. Maar Sjors bleef knokken zoals we hem kennen en met wat slimme opslagen aan het eind wist hij deze thriller naar zich toe te trekken 22-20. Iris speelde geen fijne wedstrijd, ze kwam er niet lekker in en kon de tegenstander niet onderdruk zetten 15-21 14-21. Tussenstand 3-3 de achterstand is weer weggewerkt.

Kim en Joost wisten dat ze een erg moeilijke tegenstander kregen. In de 1e game werd er goed gespeeld, maar kwamen ze net te kort 19-21. In de 2de game was het verschil iets groter en zaten er wat meer foutjes in het spel 13-21. Iris en Sjors speelde een zeer sterke gemengd dubbel. Sjors kon lekker zijn smash in stelling brengen en Iris zat goed op het net om de druk er flink op te houden 21-10. In de 2de game kwam de tegenstander wat beter in de wedstrijd en lieten Iris en Sjors de druk een beetje zakken, maar het was een echte en sterke partij 21-18.

Eindstand 4-4. Een stand waar we zeker erg tevreden mee kunnen zijn tegen de koploper van onze 3de divisie poule. We hebben laten zien dat we met het juiste team goed mee kunnen komen in de 3de divisie. Volgende week zullen we weer uit moeten pakken om in de top mee te blijven draaien en een goede uitgangspositie te creëren richting de 2de competitie helft.