Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Als je de verslagen van de voorgaande wedstrijden gelezen hebt, dan weet je dat RBC1 goed staat te spelen maar vaak net niet weet door te drukken. Het is dan ook al te jammer om weer dit verhaal te moeten schrijven. Zaterdagavond kwam DKC op bezoek (zonder D-Side). En ook ditmaal zat RBC1 weer heel dichtbij.

Vooraf wisten wij dat DKC moest gaan schuiven in de opstelling, omdat enkele jeugdige spelers actief zijn op de WJK in Spanje. Bij de heren wisten zij dit hartstikke goed op te vangen, maar bij de dames kwam de vervanging duidelijk te kort.

Wendy en Jordan speelden voor het eerst de damesdubbel samen, maar dit bleek niet uit hun spel. Ze lieten tegen de reguliere dames van DKC zien dat ze duidelijk beter waren, met de setstanden 21-13 en 21-11. Rick en Nico speelden een thriller van een partij, maar wederom ontglipt hen de overwinning. Qua niveau hangen ze tegen de top vijf aan, maar het wil nog niet lukken.

Drie van de vier singels werden overduidelijk gewonnen door één van de teams. Zoals gezegd had DKC twee invallers meegenomen voor de damessingels. Wendy gaf haar tegenstandster geen sprankje hoop en vloog erover heen. Jordan had duidelijk opstartproblemen gezien de achterstand van 14-20 in de eerste set. Maar toen de motivatie er was, bleef er weinig over voor de tegenstandster. Rick had zijn dag niet in de singel, maar daarbij moet gezegd worden dat DVDDJ nog steeds zijn niveau heeft.
Marijn speelde tegen alleskunner Kruijt. Wat Marijn ook probeerde en sloeg, alles leek terug te komen. Scherper en harder dan hij sloeg. Alsof Marijn tegen een muur speelde. Ondanks dit eerste verlies van Marijn in de singel, stond het 3-3 voordat de mixen begonnen. Wetende dat DKC sterke mixen heeft, was er toch enigszins de verwachting dat het bij drie punten zou blijven.

Marijn en Anne begonnen sterk aan de wedstrijd, maar DKC wist het tij te keren in de eerste set. Dit drukte zij ook door in de tweede set. Nico en Birthe speelden een goede partij, op het begin van de derde set na. Ondanks het rustige en geplaatste spel, konden ook zij niet winnen. Maar de mixen geven hoop voor RBC1.

Nu is de eerste ronde van de Eredivisie afgelopen. Feitelijk zijn wij op 6de plek geëindigd. Daarmee zijn wij the best of the rest. Jammer genoeg lopen wij nu de kampioenspoule mis en wij zullen onze wedstrijden gaan spelen voor lijfsbehoud. Voor ons als team en club natuurlijk heel jammer, aangezien wij de aansluiting beginnen te vinden bij de top van de Eredivisie. Maar Badminton Nederland heeft anders bepaald.

Normaal gesproken kan ik nu al vertellen wanneer de volgende wedstrijd is en tegen wie. Maar dit durf ik nu niet te zeggen. Dit zullen wij spoedig horen vanuit Badminton Nederland. Met opgeheven hoofd gaan wij naar de Handhavingspoule!