In het Thialf van het zuiden moest RBC 7 het opnemen tegen die van Mestreech, een strijd in de staart van de ranglijst. Na de warming-up bekroop ons het gevoel dat we beter op schaatsen konden spelen dan op gympen. Bij gebrek aan glij-ijzers besloten we toch maar wat aan te klooien met natte doekjes om de zolen wat meer grip te geven.

Bianca en Vivian wonnen hun eerste set close en kwamen in de twee niet meer echt in de problemen. Hoera. Martijn en Twan, voor ’t eerst samen, namen het op tegen een doorgewinterd koppel. De eerste set was in een poep en een zucht voorbij. Een korte opleving in de tweede was goed voor het gemoed maar onvoldoende om het Rally-mannen lastig te maken. Tussenstand: 1-1.

Bianca had haar dag niet en kon Jonah niet de tegenstand bieden die we van haar gewend zijn. Misschien met haar hoofd een beetje bij de aanstaande verhuizing en worstelend met de spekgladde vloer die de knieën geen goed deed. Robert moest, tegen een voor ons onbekende oosterbuur, keihard werken voor de punten. Zijn tegenstander verbruikte beduidend minder energie en kon de partij ogenschijnlijk relaxed naar zich toe trekken. Martijn had weer veel routine tegenover zich en kon aan het begin van de partij nog wel meekomen, maar zag gaandeweg geen oplossingen meer om het tij te keren. Hoewel Esmee ook moest opboksen tegen veel ervaring, maakte ze in de eerste set meteen duidelijk dat ze er geen trek in had om een naam toe te voegen aan het revanche-lijstje. Aan het eind van de tweede set haperde de machine even, tot 19-19, waarna ze de partij gedecideerd afgemaakte.

Vivian en Twan mochten aantreden tegen genoemde Überraschung. De poging om hem scherp tegen de achterlijn te houden leidde tot (te) veel uitgeslagen shuttles, afgewisseld met overdreven voorzichtigheid, die vervolgens dankbaar afgestraft kon worden. Nog voordat alle mogelijke tactische opties geprobeerd waren, was de partij afgelopen helaas.
Familie Vanneer had de opdracht om de eindstand nog enigszins draaglijk te maken en ging goed van start: 15-21. Aan het eind van de spannende tweede set was een verlenging nodig (21-23) om tot een 3-5 score te komen. Al met al niet slecht.

Rally had onze ietwat dwingende suggestie dat een stukje versgebakken cake zeer op prijs gesteld zou worden ter harte genomen, waarvoor dank. Zo zie je maar weer, je bent nooit te oud om te leren bakken.