Limburgse Derby!

Na dat wij de helft van alle wedstrijden hebben gespeeld, mochten wij weer tegen Olympia spelen. Door Björns lichte blessure speelde die alleen een wedstrijd, maar gelukkig met zo een jong team, die graag nog een wedstrijd extra voor hem overneemt. Deze keer zonder Sharena, omdat die „oude“ spelers van Team 4 hulp nodig hadden. Joost, een van die „oude“ spelers van Team 4, had geweldig gekookt voor Team 4 en voor Team 5, zodat iedereen fit was voor hun wedstrijd om 14 uur.

Aan de startblokken stonden Björn en Jan in de herendubbel en Anne en Mara in de damesdubbel. Björn en Jan speelden tegen Robin en Tim een geconcentreerde eerste set en wonnen deze met 21-18. Helaas door wat onrustig spel verloren zij de tweede set met 17-21. Dit onrustige spel zat er nog een beetje in de derde set, maar gelukkig konden zij het niveau op het laatste volhouden en haalden de eerste punt met 21-17 naar binnen.
Anne en Mara speelden ook een driesetter. De eerste set wordt met 19-21 ,door makkelijke fouten van Anne en Mara, helaas van Sanne en Jacqueline gepakt. Daarna ging het steeds beter en ze pakten de tweede set met 21-17 en haalden de tweede punt snel naar binnen met 21-15.

Zonder veel rust begonnen Mara en Jan aan hun enkels. Allebei hadden een goede ritme en speelden bijna foutloos. Jan won met 21-10 & 21-14 tegen Tim en Mara met 21-16 & 21-8 tegen Ilona. Zo snel kan het 4-0 staan.
Anne, onze exclusieve dubbel- en mixed specialist, moest vandaag door het invallen van Sharena ook enkel spelen. Anneman had er weinig moeite tegen Sanne Peulen, die vrij veel fouten maakte. In een snelle tweesetter wist Anne de winst voor RBC 5 met 21-14 en 21-12 naar binnen te halen.

Thijs moest weer tegen Robin Hermans spelen net als laatste wedstrijd tussen hun (21-19 24-22 voor Thijs), moesten zij allebei echt om de punten vechten. Thijs zat er helaas niet lekker in en maakte op belangrijke momenten in de wedstrijd foutjes. Zo pakte Robin de eerste punt voor Olympia 4 met de zelfde cijfers als hun vorige wedstrijd – 21-19 en 24-22 voor Robin.

Tussenstand: 5-1 voor RBC !
Laatste twee wedstrijden waren aan de beurt. Die mixes hadden wij bij de laatste wedstrijd tegen Olympia niet kunnen pakken. Dat gaan wij deze keer beter doen!

Janneman en Anneman stonden tegenover Tim en Ilona in de eerste Mix en op de baan daarnaast moesten Thijs en Mara tegen Robin en Jacqueline. De eerste set pakten Jan en Anne zonder veel moeite met 21-16. De tweede set was op het einde een andere verhaal. Door onrustig spel en makkelijke foutjes moesten zij de tweede set in de verlenging afmaken. Na veel zenuwachtige rallyes was het drama gelukkig voorbij, 25-23 voor RBC.

Thijs en Mara speelden voor hun eerste keer dit seizoen tezamen. Zij moesten natuurlijk voor de Limburgse Senioren Kampioenschappen komende weekend oefenen. Thijs en Mara speelden goed tezamen en pakten veilig de eerste set met 21-16. De tweede set, net als die van Jan en Anne, ging niet als verwacht en die verloren zij met 22-20. Gelukkig wisten zij in de derde set geconcentreerd te blijven en de laatste punt met 21-13 naar binnen te trekken.

7-1 is wel , zoals wij in Duitsland zeggen, „mehr als in Ordnung“ en het hele team kan tevreden zijn.

Met dank aan Karel die ons coachte. =