Vandaag moesten we met z’n vieren aantreden tegen Geldrop Kim, Iris, Sjors en Joost. De verwachting was een zware wedstrijd tegen een bekende tegenstander, Dionne. In de thuiswedstrijd hadden we het op een 4-4 kunnen houden, nu hoopten we op een kleine overwinning.

Vorige keer verloren we meteen beide dubbels, dus moesten we er meteen op zitten. Sjors en Joost speelden vanaf het begin een zeer geconcentreerde en sterke dubbel. De tegenstander kwam geen moment in de mogelijkheid het initiatief over te nemen of ons onder druk te zetten. Een mooi en ruime overwinning voor RBC 12-21 11-21. Kim en Iris zaten nog goed in het ritme van de LSK en wisten de 1e game nipt naar zich toe te trekken 18-21. In de 2sde game werd het spel doorgezet en zetten ze de tegenstander goed onderdruk, waardoor de fouten werden afgedwongen 13-21.

In de 1e herenenkel zette Joost het sterke spel uit de dubbel door en in de 1e game werd het tempo goed hoog gehouden waardoor de tegenstander geen kans kreeg 9-21. In de 2de game zaten wat meer foutjes en was de focus wat minder, maar op de momenten dat het nodig was werd het initiatief weer gepakt 17-21. Iris kon deze keer niet verrassen in de 1e damesenkel, Dionne speelde een sterke en geconcentreerde wedstrijd en won met 21-12 en 21-10. Tussenstand 1-3.

Sjors speelde weer een spannende wedstrijd, waarin het in de 1e game beide kanten op kon gaan. Op het eind van de game kon Sjors het spel naar zich toe trekken en won met 17-21. In de 2de game ging hij goed door en nam het initiatief. Er waren zeker kansen, maar jammer genoeg viel het net de andere kant op 22-20. In de 3de game kwam Sjors sterk terug en wist de wedstrijd met zeer aanvallend en explosief spel naar zich toe te trekken 17-21. Kim moest er vooral voorzorgen dat ze zelf het tempo in de wedstrijd bracht en zich niet in slaap liet sussen. In de 1e game werd het na een stroef begin 15-21 en in de 2de game was er een duidelijk verschil 13-21. Tussenstand 1-5. 

Nu de gemengddubbels, deze hadden we ook beide verloren in de 1e wedstrijd, we wisten dus dat we aan de bak moesten. Iris en Sjors speelde een sterke wedstrijd, Iris sterk aan het net en Sjors die als van ouds lekker stond te smashen 15-21 15-21. Kim en Joost hadden het een stuk zwaarder in het 1e gemengddubbel, de 1e game speelde de tegenstander erg sterk en konden we niet genoeg druk zetten 21-17. In de 2de game ging het gelijk op en konden we door hard werken het spel naar ons toe trekken 19-21. In de 3de game bleef het spannend tot 9-11, daarna kwamen er wat foutjes bij de tegenstander en was het verschil gemaakt 14-21. 

Eindstand 1-7. Een mooie overwinning, waar we flink voor geknokt hebben. Het was gezellig om weer tegen onze oud teamgenote te spelen. Nu op naar de volgende wedstrijd tegen Keep Fit komende zondag, dan moeten we weer zo veel mogelijk punten in Roosteren houden.