Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Het leek een betreurde dag te worden (verslag Nico).

Na een half uur spelen heerste er voornamelijk teleurstelling in de Albertzaal. Rick en Nico verloren hun dubbel gedesillusioneerd. De wijze kinderles van onderschatting werd hier weer eens duidelijk. Enige positieve aan dit verlies is dat ze volgend weekend op scherp zullen staan. Anne en Reni hadden lang een voorsprong in de tweede set, maar konden deze niet verzilveren. In de derde set, de eerste was immer gewonnen, bleek Hoorn fitter/sterker/beter te zijn.

Gelukkig voor RBC hebben wij Marijn in de singel, die vandaag een rustige partij kon spelen. Het klassenverschil was overduidelijk, waardoor Marijn al zwemmend naar de overwinning toe ging. Ilke had het op de andere baan een stuk lastiger in haar singel. Een echte singeldame is ze niet, waardoor het voor haar af en toe frustrerend verliep. Desondanks heeft ze gevochten en verloren, maar er was nog een gemengd dubbel om de rug te rechten.

Rick was in zijn singel beter bij de les en liet ook zijn tegenstander alle hoeken van de baan zien. De tweede set werd closer dan misschien nodig was, maar winnen is winnen. Reni had ondertussen nog een appeltje te schillen met haar tegenstander. De vorige keer ging de overwinning naar Hoorn, waardoor Reni tot op het bot gemotiveerd was. En dat resulteerde in een mooie, goeie drie sets winst die ook heel welkom was.

Met een 3-3 tussenstand en de mixen voor de boeg, was er toch enige twijfel of er een overwinning of gelijkspel in zat, Karel zag het dit keer somber in. Maar wat was hij blij dat wij als spelers hem het tegendeel bewezen. Marijn en Anne hadden het zwaar tegen hun geroutineerde tegenstander en talentvolle tegenstandster. Uiteindelijk winnen zij de tweede en derde set met twee punten verschil, maar zonder verlenging. Ilke en Nico hadden een grotere marge van drie punten per set, waardoor Ilke nog steeds ongeslagen in het gemengd dubbel in de Eredivisie.

Wat hebben we geleerd van deze dag?
Les 1: onderschatting is nooit en te nimmer bruikbaar. Dit werkt enkel in je nadeel.
Les 2: Roosterse BC schenkt tegenwoordig ALFA bier.
Les 3: volgende week kunnen wij ons feitelijk veilig spelen in het dubbele thuis weekend.
Les 4: Zaterdagavond om 7 uur de derby tegen Victoria en zondag om 2 uur tegen Barendrecht. En als afsluiter Les 5: Wij gaan strijden voor plek 6, want dan krijgen we een verrassing van Karel. Wat die verrassing is, hoor je volgende week!