Elf punten uit het dubbelweekend: het kampioenschap komt dichterbij

In het laatste dubbele weekend van team 1, stonden er twee thuiswedstrijden op het programma. Dat is toch niet verkeerd. Zaterdagavond was er de derde Limburgse derby tegen Victoria en zondags kwam Barendrecht een bezoekje brengen aan Midden-Limburg. Of is het nog net Zuid-Limburg?

Tegen Victoria was er dan eindelijk de lang verwachte rentree van Wendy. Na 8 weken sukkelen met de rib, was er groen licht voor het meespelen in het weekend. Ze werd rustig gebracht in de mix, die ze samen met Nico won. Zo stelden zij het vijfde punt van de avond veilig. Vooraf was dit ook een realistische uitslag, gezien de sterke dames van Victoria.

Zondags stond Wendy ook weer op haar vertrouwde plek: de damessingel. Ze liet zien dat ze nog steeds goed kan badmintonnen. Zonder een set weg te geven aan de tegenstandster, won ze haar singel. Dat er nog verbeterpunten zijn en dat het af en toe niet liep zoals ze wilde, het zij zo. Wendy is er weer en daar zijn we blij mee.

Reni liet tegen Barendrecht ook weer van zich spreken, door haar singel te winnen in drie sets. Marijn moest jammer genoeg zijn ongeslagen status laten lopen, door verlies in het gemengd dubbel met Reni. Rick en Nico scoorden allebei 100% in het weekend.

Verder hebben er dit weekend drie dames hun debuut gemaakt in de Eredivisie. Mara verving zaterdags Wendy in de singel, terwijl Lobke en Kim een tandem vormden op zondag. Vooral bij Mara was er enige spanning te herkennen, maar is dat niet logisch? Ja, dat is logisch! Lobke en Kim oogden heel ontspannen en werd niet weggespeeld in hun wedstrijd. Dat de overwinning naar Barendrecht ging, was bijzaak. Dat zij genoten hebben en leuk vonden, dat is belangrijker! Team 1 is in ieder geval hartstikke blij met jullie!

RBC staat op het moment op plek 1, met vijf punten voorsprong op Victoria. Zij hebben ook nog een wedstrijd meer gespeeld, waardoor drie punten gelijk staan aan het kampioenschap. Het kampioenschap van de Handhavingspoule. Deze punten kunnen volgende week binnengeslagen worden in de uitwedstrijd bij Zijderveld.

Verder is er nog een spannende strijd bezig tussen de mannen. Momenteel heeft Nico de meeste wedstrijden gewonnen (11) in de competitie, samen met Lieke van Victoria. Rick en Marijn zitten hun op de hielen, met respectievelijk tien en negen gewonnen wedstrijden. Zal één van onze heren de MVP van de competitie worden? Wendy is trouwens de enige ongeslagen speler van deze poule!

Als afsluiting kom ik nog even terug op de verrassing van Karel. Hij heeft steeds meer moeite met zijn eigen verrassing, aangezien het steeds realistischer wordt. Ik bespeur zelfs enige vorm van terugtrekkend gedrag. Wees gerust Karel, we houden jou aan je eigen afspraak! Dus kom je Karel tegen, herinner hem even aan zijn eigen verrassing!