Afgelopen weekend werd er vanwege het 50 jarig jubileum voor het eerst een gezamenlijk jeugd- en senioren toernooi gespeeld. Er was een gezellige groep van meer dan 20 speelsters en spelers van Roosterse BC aanwezig, die met erg veel inzet en geduld werden begeleid door onze trainer/coach George Nieuwenboom.

De eerste wedstrijden begonnen op zaterdag voor de jeugd vanaf 9:00 uur en er werd meteen geknokt voor de punten. Onze meiden uit de jeugdteams speelden spannende wedstrijden in de poules, waar bij zij zich van hun beste kant lieten zien. Ze komen er allemaal aan!!! Anna, Daphne, Britt en onze Famke’s mochten op de zondag ook aantreden in de finalerondes. Waarin Famke S. duidelijk liet zien dat ze het afgelopen seizoen flink gegroeid is en ook de Meisjes Enkel U13 won, de 1e prijs voor RBC!!

Ook in de Jongens-, Meiden- en Gemengd dubbels werd beide dagen gestreden. Maike en Lynn hadden een minder weekend (kan gebeuren… en op naar het volgende toernooi) en Esmee zat misschien nog half bij de Italiaanse jongens ;). Anna en Tara hebben een mooie 3/4de plaats behaald in de MD U13, Martijn een 3/4de plaats in de JD U15, Daphne wint de GD U13 en Leonie wint de GD U15. Mooie resultaten voor Roosterse Jeugd, ze komen eraan!!!

In de klasse 6 van het seniorentoernooi waren we ook goed vertegenwoordigd. In de HE6 kwam Aart in actie, maar verloor in de poule van de latere finalist. In de DE6 won Rachel haar poule door clubgenoot Claire uit te schakelen en Leonie wist haar poule te winnen ten kosten van Nikki. In de halve finale versloeg Leonie Rachel en won ook later de finale DE6. In het DD6 kwamen onze meiden elkaar tegen in de finale, waarin Nikki met haar partner in een spannende wedstrijd wist te winnen van Claire en Rachel. Aart en Rachel wisten in de halve finale van het GD6 RBC’s Nikki uit te het schema te gooien en wisten samen met duidelijke cijfers de finale te winnen!!

En natuurlijk waren we als RBC ook vertegenwoordigd in de hoogste klasse 4. Bij de DD4 waren maar 3 inschrijvingen, waardoor een dubbele competitie gespeeld werd. Waarin Mara met haar partner de 1e plaats wist binnen te halen en Kim met oud RBC speelster Samantha de 3de plaats. Thijs en Gino speelden in het HD4, waarin ze net te kort kwamen in de poule tegen de latere winnaar. In het GD4 waren we met 3 RBC-koppels van de partij, maar onze koppels werden een voor een door de nummer 1 geplaatst uitgeschakeld. Gino en Yasmin haalde een 3/4de plaats. Kim en Joost speelden een goed toernooi en wisten uiteindelijk met afgetekende cijfers de finale te winnen.

In de DE4 werd gespeeld in een poule van 5, hierin verdedigde Yasmin en Mara onze kleuren. Mara had een stroeve start, waardoor ze meteen op een achterstand kwam in de poule. Ze wist deze achterstand niet meer in te halen, want Yasmin speelde een constant toernooi en wist al haar enkelspelen te winnen. Een mooie 3de plaats voor Mara en de hoofdprijs voor Yasmin!! In de HE4 speelden Gino, Thijs en Joost op zaterdag de poule wedstrijden. Gino had de enige poule van 4 en speelde goede wedstrijden, waar hij net aan het kortste eind trok. Thijs speelde won de 1e enkel met duidelijke cijfers, in de 2de wedstrijd speelde hij tegen de nummer 2 geplaatst. Na een stroeve 1e game kwam hij erg sterk terug en werd winnaar van zijn poule en ging naar de halve finale. Joost speelde twee degelijke partijen en ging ook door naar de zondag. In de halve finale schoot Thijs uit de startblokken en won de 1e game ruim, maar de tegenstander herstelde zich en kwam sterk terug in de 2de game. Er kwam een beslissende 3de game, die gelijk opging tot Thijs aan het eind nog wat versnelde en de zege pakte. Er kwam een volledig door RBC bezette finale, waarin Thijs weer zeer sterk begon en hij binnen no-time de 1e game binnen had. Maar Joost herstelde zich door het tempo wat op te voeren en zo was de 2de game precies het tegenovergestelde van de 1e. Ook hier weer een 3de game waarin Joost steeds een kleine voorsprong had en deze wist vast te houden. Een puike prestatie dit weekend van Thijs, maar de ervaring wint het nog net ;).

We hebben ons als Roosterse BC weer goed laten zien en iedereen heeft zich super ingezet het weekend om mooie prestaties neer te zetten. George bedankt voor de coaching en spelers super gespeeld allemaal, op naar het volgende toernooi!!