Zaterdag 16 september: de eerste thuiswedstrijd van RBC 2. Strijdtoneel de Albertzaal en meteen een zeer geduchte tegenstander met van Zijderveld 2. Afgelopen competitie wist dit team tot het laatst mee te dingen voor de titel, maar moest deze uiteindelijk aan Almere laten. We waren gewaarschuwd.

Op het laatst moesten nog tevens enkele omzettingen doorgevoerd worden door het geblesseerd afvallen van Noah. Van deze zijde beterschap en een spoedig herstel!
Kirstin viel in bij team 1 en Sander schoof door vanuit team 3.

Dan de wedstrijden:
De damesdubbel kon ondanks diverse fraaie rally's geen moment aanspraak maken op winst. De geroutineerde tegenstanders voerden telkenmale de druk op en dwongen de onzen tot foutjes en lieten geen ruimte om in het spel te komen. In 2 sets was de wedstrijd snel gespeeld.

De herendubbel met gelegenheidsformatie Jordy en Sander liet duidelijk van zich spreken. Daar waar de eerste set nog net met 19 werd verloren, was ook de tweede set een close call, maar dit maal in de verlenging met 22-20 in het voordeel van onze heren. In de beslissende set stoven Sander en Jordy in sprint tempo uit de startblokken en werd snel een kloof geslagen die de tegenstanders niet meer konden slechten: 21-8. Na de dubbels: 1-1.

De dames mochten in de singles het voortouw nemen. Elcke gaf in de eerste set haar opponente geen duimbreed toe. Echter bij de ontknoping sloeg de balans net even naar de andere kant door. Balen. Dan maar in de tweede set leek het devies. Helaas kon ze niet aanhaken bij het ritme van de eerste en kreeg ze geen grip meer op haar tegenstandster: 1-2.

Lobke leek wat moeite te hebben om haar ritme te vinden en de set was net te kort om de inhaalrace te voltooien. Dit betaalde zich wel uit in de tweede set, waardoor de beslissing in de 3e moest vallen. Aan elkaar gewaagd vielen de puntjes over en weer, maar Lobke kon een klein verschil realiseren en de set naar zich toe trekken: 2-2.

Na de dubbel hadden de heren vertrouwen getankt voor de singles. En dat was te zien.

Sander mocht meteen aan de bak tegen een gelouterde speler met de nodige eredivisie ervaring, maar Sander weerde zich kranig. Mooie rally's, technisch sterk spel en conditioneel tot het uiterste moeten gaan. In de eerste set was het net niet genoeg, maar in de tweede kreeg hij loon naar werken en trok in de verlenging met het kleinst mogelijke verschil de winst naar zich toe. In de derde set ging het lange tijd gelijk op. Helaas viel het voordeel aan het eind naar van Zijderveld: 2-3.

Jordy was intussen ook aan zijn single begonnen. Zijn tegenstander had vorige week bij de eredivisie kick-off nog voor team 1 gespeeld. Met sterk spel dwong Jordy hem tot het uiterste. Lange tijd leek de setwinst binnen handbereik, maar stilaan werd het puntverschil kleiner en was een verlenging nodig.  Met 25-23 ging de setwinst naar van Zijderveld. Zonde. Helaas kon het niveau van de eerste set in de tweede niet vastgehouden worden. Net wat meer foutjes en ook de tweede set was prooi voor de tegenstander: 2-4.

De mix van Sander en Ilke tegen de routine van van Zijderveld was, zeker tegen het licht van de première van dit gelegenheidsduo, een leuke pot. Fraaie rally's en ook de nodige mooie punten gescoord, maar aan het eind net te weinig om het van de routine te winnen: 2-5.

Elcke en Jordy startten voortvarend en pakten gedecideerd de eerste set. In de 2e set kreeg de tegenstander meer grip op de wedstrijd en kon het tij keren door de set naar zich toe te trekken. In de beslissende set liepen we iets te snel tegen een achterstand aan, die we niet meer goed konden maken. Jammer: 2-6.

Twee punten gescoord. Had wellicht een puntje meer in gezeten, maar het team heeft zich goed gepresenteerd en potentie laten zien. Dank aan de toeschouwers voor de support.

Volgende week uit naar de promovendus in Ulft. Succes.

Henry