Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Weer zo’n zondag met geweldig weer en dan ook nog de grootste, goedkoopste en gezelligste Kermis in Weert. Maar toch ook vandaag weer op pad met het team naar Geldrop deze keer, maar eerst even supporteren in Weert bij RBC6, ze zaten lekker in de wedstrijd dat moest goed komen (5-3 winst!!, Proficiat RBC6). Toen weer door als chauffeur en coach naar Geldrop, waar we eerst RBC5 nog hebben aangemoedigd alvorens we zelf konden beginnen.

Mara en Yasmin startten in het DD, een heel spannende wedstrijd die maar net in 3 games, 22-20, 18-21 en 22-20, naar Geldrop ging. Het was een sterkere wedstrijd dan vorige week, waarin we alleen wat vastheid mistten op de beslissende punten.

Jan en Sjors startten goed en kwamen op een mooie voorsprong 18-21. In de 2de game lieten zij het initiatief te veel bij de tegenstander en kwamen ze niet in de wedstrijd 21-14. In de beslissende game wisten ze zich goed te herpakken en haalden ze het eerste punt binnen 18-21. Tussenstand 1-1.

Sjors stond een zware partij te wachten in het HE1. Hij speelde een goede 1e game met erg lange rally’s maar kwam net te kort 21-17. In de 2de game wist de tegenstander het verschil te maken en kwam Sjors niet meer terug 21-8.

Yasmin knokte zich door de 1e game zonder veel rally’s heen in het DE1 en wist de game met 20-22 naar zich toe te trekken. In de 2de game werd het sterke spel doorgezet en wist ze de tegenstander goed uit de wedstrijd te houden 16-21.

Jan speelde een spannende HE2, in de 1e game wist hij geen snelheid in de rally’s te krijgen en zo kon de tegenstander het spel bepalen 21-15. In de 2de en 3de game wist Jan zijn spel goed aan te passen en samen met erg veel vechtlust wist hij de wedstrijd om te draaien en zo deze spannende gelijk opgaande games binnen te halen 15-21 en 16-21.

Mara begon wat afwachtend aan het DE2, waardoor ze wat achter kwam in de 1e game. Ze wist nog goed terug te komen, maar jammer genoeg was dat net te laat 21-19. In de 2de game liep het niet meer en door wat te veel eigen foutjes was deze game snel afgelopen 21-10. Tussenstand 3-3.

Yasmin en Sjors kwamen er in de 1e game niet aan te pas, ze wisten niet onder de druk uit te komen 21-12. Maar in de 2de game werd de tactiek aangepast en begon het vertrouwen terug te komen, zo werd de aanval overgenomen en wisten ze gelijk te komen 17-21. De 3de game ging gelijk op en er werd goed gespeeld, jammer genoeg nog wat kleine foutjes in de afstemming (maar dat is niet gek, ze spelen pas de 2de keer samen) en werd er maar net verloren 21-18.

Mara en Jan in het GD2 begonnen goed en wisten door goed te plaatsen het initiatief te pakken en niet af te geven 15-21. In de 2de game kwam de tegenstander nog terug, maar dit wisten Jan en Mara goed recht te zetten in de 2de helft van de game 18-21.

Eindstand 4-4: de stijgende lijn is er, het waren spannende partijen en ook nu waren er mogelijkheden op meer. De koppels raken meer ingespeeld en dat geeft vertrouwen richting de rest van het seizoen. Yasmin speelde een goede enkel en wist zich sterk te herstellen in het GD1 met Sjors. Mara had een wat mindere enkel, maar kwam sterk terug in het GD2. Sjors kon met zijn ervaring het HD rechttrekken en in het GD1 kwam hij maar net te kort. Jan wist zich knap naar een overwinning in het enkel te knokken en wist zich goed te beheersen in het GD2.

Knappe prestaties, waar we mee verder kunnen!!!