Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

De opstelling van zaterdagavond van RBC 1 was veel belovend. Dion stond wederom opgesteld in de singel en mocht ook aantreden met Anne in de mix. Maar misschien wel de mooiste plek in de opstelling was die van Wendy. Iedereen kent het verhaal van Wendy ondertussen en daarom is het extra mooi dat zij weer opgesteld stond in de damessingel. In het vorige kalenderjaar stond ze er al in een damesdubbel maar een singel is toch de natuurlijke habitat van Wendy.

Wendy kwam, Wendy zag, Wendy overwon. Ja, Wendy won haar eerste singel van dit seizoen gelijk. En zo kennen wij Wendy. Wat zijn wij als club en team blij dat ze er weer bij is! Zonde dat het verlies van het team dit deels overschaduwd. 

Rick en Nico speelden toch wel de spannendste pot van de avond. Lange rally’s, mooie punten en onbegrijpelijke missers kwamen allemaal voor. Een 20-16 voorsprong in de tweede game werd nog bijna weggeven, maar winnen is winnen. Birthe en Nico sloten de avond positief af door ook te winnen. Het spel was misschien niet om van te genieten, maar ook hier geldt: winnen is winnen. 

Jammer genoeg bleef het bij deze drie punten. Birthe en Anne speelden een goede damesdubbel maar kwamen net niet aan setwinst. Rick was niet in vorm in zijn enkel wedstrijd. Dion liet weer zien te kunnen badmintonnen, maar moest de overwinning aan de reus laten. Reni herstelde knap in de tweede game, maar wist dit niet door te trekken in de derde set. Anne en Dion kwamen in hun mix wel beter in het spel, maar met name de heer van de tegenstander was toch nog een maatje te groot. 

Door dit 3-5 verlies, is RBC 1 de koppositie kwijtgeraakt aan Smashing. Daarnaast is Barendrecht ook gelijkgekomen met RBC, waardoor er volgende week extra inzet getoond zal worden om weer bovenaan te komen. Dit zal normaliter wel lukken, aangezien RBC 1 twee wedstrijden speelt. Zaterdagavond staat de Limburgse derby op het programma in Hoensbroek. Zondags komt Van Zijderveld op bezoek in de Albertzaal. Laten we nog een keer met z’n allen erachter gaan staan en voor dat kampioenschap gaan!