Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Komend weekend speelt RBC 1 alweer de laatste wedstrijden van het seizoen 2017 - 2018. Eigenlijk te gek voor woorden dat de competitie al zo snel voor bij is, we zijn net half januari. Het is eens goed dat Badminton Nederland dit eens grondig gaat bekijken en niet alleen oog heeft voor een paar clubs, die dit anders zien. Andere zaalsporten gaan door tot medio mei. Dit heeft vele voordelen; langere aandacht media, betrokkenheid spelers bij een club, motivatie om door te trainen, etc.

Ook zou het goed zijn van BN en LCW om nu echt eens te kijken of de doelstellingen zijn behaald met de nieuwe opzet van de eredivisie. Vermoedelijk blijft er weinig van over.

Zaterdag staat de derby tegen Victoria op de planning, in het verleden een groot spektakel stuk. De spelers zullen er alles aan doen om de punten mee te nemen naar Roosteren. Zondag om 14.30 uur speelt RBC tegen van Zijderveld uit Amstelveen. In de 2 vorige wedstrijden dit seizoen was RBC de sterkste, maar de amstelveense  ploeg speelt nog om de 9e plek te verlaten. RBC is daar en tegen niet geheel zeker om definitief de play offs te ontlopen, maar probeert anderzijds ook weer kampioen van het rechter rijtje te worden, dus spanning zal er zeker zijn. Iedereen is welkom om het team de laatste keer dit seizoen te ondersteunen.

RBC 2 speelt zaterdag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen thuis tegen Duinwijck 2. Ook RBC 2 is nog niet veilig en heeft de punten broodnodig om de 1e divisie veilig te stellen. Iedereen is dan ook uitgenodigd om het team over de streep te trekken.

Komende weekend zijn weer de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen in Roosteren.

Zaterdag om 15.00 uur speelt RBC 3 tegen de nummer 2 Shot 1, en ook RBC 9 speelt dan tegen Weert 8. Ook zondagmorgen is het volle bak in de onze knusse sporthal. Om 09.30 begint het met RBC 4 en RBC 6 en om 10.00 uur komt ook nog RBC 5 erbij. Dus zondag zullen we er een feestje van gaan maken.