Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Wat doe je als je het alom gevreesde RBC7 op bezoek krijgt? Het hele dorp en omgeving optrommelen en met alle middelen de strijd aangaan. Er stond ten slotte heel wat op het spel, geen Olympisch goud of zo, maar wel de 6de plaats van de regiocompetitie afdeling 2, en dat is geen kattenpis. Rebeo had maar liefst 2 hele punten nodig om deze plek veilig te stellen, dus de druk was enorm hoog in het Ruiverse kamp.
We troffen dan ook een verrassend brede line-up aan, inclusief een aantal nieuwe gezichten. Noord-Koreaanse cheerleaders zijn ons gelukkig bespaard gebleven, ze hadden die dag andere verplichtingen. Ach, je haalt de schouders op, speelt de wedstrijd en dat is het dan. Echter, een nadere analyse achteraf maakt de gang van zaken nogal lachwekkend.

Er werden twee heren ingezet die doorgaans een team hoger spelen; echte goeie dus. Kan gebeuren, je moet toch wàt, bijvoorbeeld als je spelers te kort komt. Echter, twee andere heren, die doorgaans in Rebeo2 spelen, mochten elk maar één luttel partijtje meedoen, och arm. En het kan nog erger: een andere Rebeo2-heer deed helemaal niet mee, maar stond wel een stukje verderop vrolijk te ballen, alive and kicking nota bene. Personele problemen? No way!
Bij de dames iets soortgelijks: de drie aanwezige ‘vaste’ dames kregen niet het volledige vertrouwen; twee speelsters die doorgaans een klasse hoger spelen werden eveneens ingezet.
Een blijk van medelijden is hier gepast want je mag het best zielig noemen om zo de strijd aan te gaan om de onderste plaatsen van een Mickey Mouse competitie.

O ja, hier ook nog iets over de gespeelde partijen. BA en Vivian klaarden de klus in twee sets. Het kleine dipje in de tweede set was bedoeld om de tegenstander blij te maken met een dooie mus. Luc en Twan, spelend tegen de grote broer van onze eigen Lord, verprutsten een setpoint in de eerste set en konden in de tweede geen enkele aanspraak maken op iets beters.
Robert ging in het begin van de single te diep in enkele rally’s en kwam dat niet meer te boven. Zowel Luc als Lynn konden allebei in de eerste set van de single nog redelijk bijbenen, maar kwamen in de tweede duidelijk te kort. Jill was de betere in haar partij en won de eerste set. Jammer dat daarna de benen niet meer mee wilden werken om het punt binnen te halen.
Luc en Vivian konden een set prima meemixen, maar boden daarna te weinig tegenstand om in aanmerking te kunnen komen voor de gladiolen. BA en Robert dicteerden de hele partij en haalden eenvoudig het tweede punt binnen.

De wedstrijd gaat met 6-2 de boeken in. De angst van Rebeo was niet ontrecht, want het netto resultaat van de ‘vaste’ spelers was 1-2 in het voordeel van RBC7. Zonder alle kunstgrepen had het hun zomaar de felbegeerde 6de plaats kunnen kosten. We kunnen concluderen dat RBC7 het seizoen heeft afgesloten met een morele overwinning.
Ten slotte een pleidooi om Ruiver niet collectief af te schrijven vanwege het bovenstaande. Volgens onze trouwe supporter Esmee, een dame met smaak, mot je anno 2018 toch echt oppe Ruiver wezen. Alle gebroken harten ten spijt, Landgraaf is definitief passé.