Van de start van de badmintoncompetitie in de eredivisie had men zich bij Roosterse BC eigenlijk een ander beeld gevormd dan het momenteel bestaande.

Na drie wedstrijden bivakkeert de hoofdmacht op de voorlaatste plaats van de ranglijst. Vooral het openingsduel tegen nieuwkomer Hoorn voldeed zeker niet aan de verwachtingen met de geleden nederlaag.

Vanaf komende zaterdag kan en moet het roer definitief om. Zaterdagavond om 19.00 uur speelt de ploeg van trainers Ronald Wetzel en George Nieuwenboom in de eigen Albertzaal tegen het team van Barendrecht. Tegen deze tegenstander uit de middenmoot moet Roosterse zeker zes van de acht winstpunten kunnen binnenhalen.

Zondag speelt de Roosterse hoofdmacht dan uit tegen staartclub Wychen. Met de kwaliteit die RBC ter beschikking heeft moet daar zeker winst behaald worden. De hoop en verwachting is er dat dit weekend goed moet zijn voor twaalf van de zestien te behalen winstpartijen.

In de tweede divisie landelijk floreert Roosterse met maar liefst twee teams in competitie. De talentenvijver is rijkelijk gevuld met overwegend jonge gastenĀ  die hun ambities zeker niet verstoppen. Het team met aanvoerder Jovi Nieman treedt om 15.00 uur aantegen Invictus uit Waddinxveen en het andere team, ook uitkomend in de tweede divisie maar in een andere poule, staat al direct bovenaan de ranglijst na eerste 7-1 winst. Zij gaan de strijd aan met Veghel. Die wedstrijd begint eveneens om 15.00 uur. Volop spektakel dus zaterdagmiddag en avond in de Albertzaal.