Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Mede doordat er blijkbaar een vruchtbaar klimaat heerst voor wat betreft de aanwas van kinderen in Roosteren werd de zo belangrijke Albertzaal in het dorp deze zomer gered van de ondergang, tot enorme opluchting van de hele gemeenschap.

Vooral omdat recent het besluit genomen werd dat de basisschool Jan Peters open blijft omdat er voldoende kinderen zijn, was het voor de politiek in de gemeente Echt-Susteren een discussie wat te doen met de steeds meer scheefzakkende Albertzaal aan de rand van het dorp. Dat men besloot om de kleine maar o zo knusse en belangrijke zaal te re-vitaliseren werd binnen Roosteren als een godsgeschenk ontvangen.

De verzakking van de zaal uitte zich vooral de laatste tien jaren maar was zeker een gevolg van het hoog water in de jaren negentig toen in de Albertzaal wekenlang ruim een meter water stond. Daarvan is nog steeds een markering op een muur het bewijs.

De zaal werd begin jaren tachtig gebouwd en werd genoemd naar de toenmalige burgemeester Albert van Goethem.

Vanaf de opening was de zaal bijzonder goed bezet hetgeen erop wees dat er niet alleen sport kon worden bedreven maar dat er zich ook culturele manifestaties binnen Roosteren konden ontplooien.

Vooral de oprichting van de badmintonvereniging Roosterse BC in het jaar 1972 maakte van de Albertzaal een onmisbaar gebouw.

Oprichters Hein Hellebrekers, Sjaak Simons en kapper Piet De la Croix waren maar wat blij met dit geschenk uit de hemel want de badmintonclub groeide sinds haar oprichting in snel tempo helemaal uit haar jasje en kon zich na haar intrede in  de hal in de beginjaren tachtig pas ten volle ontplooien. Door de jaren heen legde de vereniging meer en meer beslag op beschikbare ruimte en tijden, zo intensief dat de club nu 90% van de beschikbare tijd in de avonduren claimt buiten de dagen waarop competitie gespeeld wordt met negen teams.

Het was dan ook logisch dat de inmiddels tot de eredivisie opgeklommen vereniging het beheer over de accommodatie kreeg. Maar ook de basisschool maakt dankbaar gebruik van de hal, evenals de volleyballers van o.a.Trim ’78 en de kanarievereniging die er jaarlijks een grote show hield. Bovendien maken in de winterperiode ook de beide voetbalclubs Roosteren en Susteren gebruik van de zaal om de jeugd hun trainingen te laten doorvoeren.

Al het vorengaande was voor de politiek voldoende om het wijze besluit te nemen om de zaal voor de gemeenschap te behouden.

Dat gebeurde middels werkzaamheden die in maart van dit jaar begonnen en pas recent werden afgerond. Wekenlang werden er gaatjes geboord in de vloeren zodat men de funderingen kon injecteren waardoor de zaal weer waterpas kwam te staan. Een intensief karwei, uitgevoerd door een specialistisch team. Dat de zaal toen niet gebruikt kon worden was logisch en moesten de badmintonners uitwijken naar de sporthal van Maaseik, ook weer met medewerking van de gemeente Echt-Susteren die haar enige eredivisionist zeker ook koestert.

Alle ‘ellende’ is nu eindelijk achter de rug en alle gebruikers van de Albertzaal zijn daar maar wat happy mee.

Om de succesvolle afsluiting een feestelijk cachet te geven, organiseert de RBC in samenwerking met de gemeente Echt-Susteren, met name genoemd de wethouders Geert Frische en Peter Pustjens, een kleine ceremonie met onthulling van een gedenkteken op zaterdag 6 oktober om 17.30 uur.

Voorafgaand aan het eredivisieduel van Roosterse tegen landskampioen Duinwijck uit Haarlem, zullen de beide heren in aanwezigheid van genodigden, het gedenkteken onthullen waarna er nog een uurtje geborreld wordt.

De wedstrijd tegen Duinwijck begint daarna om 19.00 uur, een duel in het topsegment van het Nederlandse badminton waarbij iedereen uiteraard gratis aanwezig mag zijn.