Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Roosterse BC heeft dit weekend twee keer met 5-3 gewonnen. Zaterdagavond thuis van Barendrecht en zondag in Wijchen tegen Samshing.

Coach George Nieuwenboom sprak zaterdagavond voorafgaand aan het duel met Barendrecht uit dat hij hoopte op een punt of acht à negen. Het zijn er uiteindelijk tien geworden. En dat hadden er zomaar nog een paar meer kunnen zijn. Rick Steuten bijvoorbeeld had tegen Barendrecht zijn enkelspel moeten winnen van Tom Blinde. En dat wist hij zelf maar al te goed. Hij smeet zijn schoenen gefrustreerd weg. Dion Rovers speelde als invaller een puike partij tegen Joran Kweekel, maar kwam net te kort. Wendy Hoeve had grote moeite met Daphne Jansen. Ook zij was gefrustreerd en gooide zelfs met haar racket. Zondag debuteerde Sander Prenen in de eredivisie. Hij speelde goed tegen Yannic Smeets, maar kon dat niet verzilveren.

Het toverwoord van dit weekend was volgens coach Ronald Wetzel ‘mindset’. „Wendy gooit met een racket”, begon Wetzel. „Dat heb ik haar nog nooit zien doen. Wendy in topvorm zou redelijk eenvoudig van Jansen moeten winnen, maar vergeet niet dat zij er lang uit heeft gelegen met een blessure. Dan wil het hoofd wel, maar zo simpel is het niet.”

Datzelfde gold voor Steuten. „Rick dacht zaterdag dat hij van Blinde wel moest kunnen winnen”, verklaarde Wetzel de nederlaag. „Zondag gaat hij anders dat duel in en wint hij met prima spel. Het is puur een mentaal spel.”

Waar Wetzel verbeterpunten zag is duidelijk, maar hij zag zijn ploeg ook twee keer prima spelen over het algemeen. „De mannendubbel was twee keer goed, invallers Dion Rovers en Sander Prenen speelden prima, Fredrika pakte haar eerste enkelspelzege van het seizoen. Over dat laatste ben ik ook blij. Over ‘mindset’ gesproken. Zo’n eerste zege geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

Ook over het gemengd dubbel is Wetzel uitermate tevreden. Elcke Vievermans en Nico Hermans spelen pas net samen, maar zijn al een prima duo.

Wetzel: „Het voordeel van Nico is dat hij heel veel praat met zijn partner op de baan. Dat doet hij zowel op de training als in de wedstrijd. Kleine aanwijzingen of oppeppers. Dat kan hij echt goed en dat is ook een reden dat het zo goed draait tussen die twee.”