Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Roosteren is een kleine dorpskern in Midden-Limburg maar staat door badminton al enkele jaren op de kaart.

Roosterse BC telt 110 leden, verdeeld in een competitiegroep, jeugdgroep en recreatie. Iedere doelgroep, ieder team en iedere speler kan op zijn of haar eigen manier zijn of haar hobby uitoefenen.

Opgericht in 1972 en gestart in het oude gemeenschapshuis van Roosteren. Na de bouw is de Albertzaal onze thuisbasis geworden, een kleine knusse hal waarin topsport, recreatie en gezelligheid prima samengaan.
Vier speelvelden, een leuke kantine, het wij-gevoel is wat ons bindt.

Nog steeds staan twee speelavonden beschikbaar voor de recreatiegroepen, onze jeugd beschikt over drie trainingssessies per week terwijl ook onze competitieselectie op drie avonden wordt getrakteerd op een intensieve training.

RBC 1,  RBC 2 én RBC 3 spelen op het hoogste landelijke niveau waarbij we geheel Nederland bestrijken.

Ook RBC 4 speelt in de landelijke competitie maar hier bestaat het speelveld uit specifiek Limburg en Brabant.

RBC 5, RBC 6 en RBC 7 spelen op regionaal niveau in Limburg.

Daaronder komen onze jeugdteams die in de Limburgse regionale jeugdcompetitie spelen welke is ingedeeld op leeftijd. Is promotie naar de Eredivisie een absoluut hoogtepunt in het bestaan van de vereniging, onze jeugdteams pikken dit succes snel op en blijken de ambitie te hebben om de huidige selectiespelers ooit eens op te volgen. Diverse kampioenschappen in de afgelopen jaren geven aan dat de potentie er in ieder geval is.