Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Van de partij bij Forza in Amersfoort had eredivisionist RBC zich afgelopen weekend wat meer voorgesteld dan de zware 6-2 nederlaag. Wellicht een gebrek aan zelfvertrouwen, was de enige conclusie die men daaraan kon verbinden. Dat de kampioenspoule niet gehaald gaat worden is dus nu wel glashelder, gezien de achtste plaats op de ranglijst.

Maar daarom geen reden om tegen het twee plaatsen hoger geklasseerde Van Zijderveld uit Amstelveen aanstaande zaterdag weer vol aan de bak te gaan. De tegenstander heeft twee voormalige wereldtoppers in haar gelederen; Yao Yie bij de vrouwen en Eric Pang bij de mannen. De wedstrijd in de Albertzaal in Roosteren begint om 19.00 uur. Volgende weekeinde is er dan nog de partij tegen Almere.

Na deze partij is er een onderbreking van drie weken. Een onbegrijpelijk hiaat in de organisatie bij Badminton Nederland maar vreemd opkijken ervan doet inmiddels niemand meer want het is al jarenlang een rommeltje. Ook de teams twee en drie van RBC, beiden op kampioenskoers in de landelijke tweede divisie, mogen voorlopig niet de baan op.