Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Roosterse BC heeft zaterdagavond een even belangrijke als sensationele zege geboekt op Van Zijderveld: 6-2. Anne Vievermans pakte haar eerste punten.

Ze moest er even op wachten, maar daar zijn de eerste punten van het seizoen voor Anne Vievermans. En hoe. Twee zeer fraaie zeges op het sterke Van Zijderveld uit Amstelveen. De opluchting was na afloop dan ook groot. „Dit had ik zo hard nodig”, glunderde Vievermans. „De spanning liep de laatste weken wel hoog op voor mezelf. Ik wilde per se van de nul af. Het is zo ontzettend frustrerend als dat niet lukt. Dan krijg je zoiets als vorige week. Toen stond ik gewoon tegen mezelf te spelen. Maar dit voelt echt lekker.”

Vievermans erkende dat haar zelfvertrouwen op een dieptepunt zat. „Zo lang niet winnen werkt deprimerend. Na de dubbel met Wendy (Hoeve, red.) kon ik wel janken van geluk. De mix met Frank (Vermeesch, red.) ging ook prima. Ik voelde me ook relaxter. Dat eerste punt werkte bevrijdend en geeft weer vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

De forse 6-2 score was een uitslag die vooraf door weinigen was voorspeld. Van Zijderveld kwam met de voormalige toppers Eric Pang en Jie Yao. Zij wonnen hun beide enkelspelen van Rick Steuten en Fredrika Lagerstedt. Ook coach Ronald Wetzel was na afloop uitermate tevreden. Hij noemde de overwinning ‘mega’.