Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Vandaag hadden we het getroffen, een wedstrijd die maar liefst al om 9:30 zou moeten beginnen en dan ook nog een pak sneeuw als je wakker wordt. Gelukkig viel het op de snelwegen wel mee en waren we op tijd in Best. Vandaag waren Kim en Yasmin weer van de partij. De tegenstander had niet echt haast, dus net voor 10:00 begonnen we met de wedstrijden. 

Kim en Yasmin speelden een goede damesdubbel waarin ze niet in de problemen kwamen en de tegenstander er niet echt een wedstrijd van maakte 18-21 15-21. Jan en Thijs startten zwak, gehinderd door de kou en matige shuttles 21-16. In de 2de game kwamen ze beter in hun spel en wisten het tempo op te voeren waardoor ze met 16-21 wonnen. In de 3de game wilden ze te graag het snelle spel vasthouden, maar maakten wat te veel eigen foutjes. Ze konden deze achterstand in het verloop van de game niet meer goed maken 21-17. 

Joost begon stroef in de 1e game, maar wist langzaam in de wedstrijd te komen met simpel spel. In de 2de game zaten goede en minder goede punten en vooral in het 2de deel zaten te veel fouten. In de 3de game ging het gelijk op tot 17-17 en na de zoveelste onsportieve reactie liep de emmer over 21-19. Novi had geen enkel probleem met haar tegenstander en binnen mum van tijd stond er 12-21 12-21 op het bord. Thijs speelde geen lekkere wedstrijd en ondanks het blijven vechten voor elk punt wist hij het tij niet te keren 21-18 21-14. Kim zat er vandaag dichtbij, maar kwam net wat te kort in de soms erg lange rally’s. Ze wist het tempo niet hoog genoeg te krijgen om de tegenstander onder druk te zetten 21-18 21-18. Tussenstand 4-2. 

Novi en Jan speelden wederom een goede gemengd dubbel, waarin ze weinig tegenstand hadden. Ze konden lekker vrij uit spelen en kwamen geen moment onder druk 11-21 11-21. In het 2de gemengd dubbel werd de sfeer wederom door de heer van Best bepaald. In de 1e game wisten we ons daar nog voor af te sluiten en speelden we een spannende game, waarin we net te kort kwamen 21-19. In de 2de game zat er te veel irritatie in ons spel, waardoor we tactisch niet de juiste keuzes maakten 21-14. 

Eindstand 5-3: Dat was niet de stand waarvoor we zo vroeg de sneeuw in gegaan waren… maar we zijn wel in goed gezelschap dit weekend, ook de hockey heren (WK finale) verloren… Een wedstrijd om snel te vergeten. Op naar het nieuwe jaar, waarin we weer vol aan de bak moeten om Stein in te gaan halen.