Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Roosterse BC heeft met 4-4 gelijkgespeeld uit bij TFS Barendrecht. De ploeg had op iets meer gehoopt in de strijd tegen degradatie.

Hekkensluiter TFS Barendrecht had voor het thuisduel met Roosterse BC zaterdagavond weer de beschikking over Joran Kweekel. Hij speelde vorige week nog in het Nederlands team waarbij hij het dubbele weekend met zijn club moest missen.

De ploeg verloor twee keer met 6-2. De nummer één aan Roosterse-kant was zelfs blij dat Kweekel er weer bij was. „Ik wilde graag tegen hem spelen”, zei Rick Steuten. „Nu kon het. Ik denk dat wij niet gaan degraderen, dus kun je dit een keer doen. Tegen dit soort jongens kan ik zelf ook veel leren. Normaal speel ik alleen tegen ze op het NK of in de eerste competitiehelft.”

Maar dan moeten die topploegen hun beste spelers in de eerste helft wel inzetten. „Tegen DKC bijvoorbeeld speelde hun kopman niet eens mee”, vervolgde Steuten. „En Kweekel speelde de vorige keer wel, maar toen vielen de opstellingen zo uit dat ik niet tegen hem speelde.”

Zaterdagavond verloor Steuten in twee sets van Kweekel. Roosterse won de dubbels en een mix. Wendy Hoeve kreeg de zege omdat tegenstandster Sandy Bommeleyn moest opgeven met een ogenschijnlijk zware achillespeesblessure.