Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

De eredivisieploeg gaat naar Amersfoort voor haar laatste duel bij Forza. Op het spel staat helemaal niets meer. Behoud van een langer verblijf in de eredivisie is verzekerd. Voorstellen uit het land om het idiote speelsysteem grondig te wijzigen leggen de bobo’s in Nieuwegein achteloos naast zich neer.

In een normale competitie spelen alle teams zowel uit als thuis tegen elkaar, het eerlijkste systeem om kampioenen zowel als degradanten bekend te maken. Het huidige systeem van enkele wedstrijden om een kampioenspoule en een degradatiepoule te creeeren is voor veel teams belachelijk. Kom je niet in de kampioenspoule, dan komt daarna bijna geen publiek meer kijken echter daar luistert de nationale bond gemakshalve niet naar.

Zaterdag om 15.00 uur speelt RBC 4 de topper, in de eigen Albertzaal, tegen SCC 1. RBC 4 is lijstaanvoerder met 5 punten meer dan de ploeg uit Stein. Bij een gelijkspel of overwinning kan RBC 4 in principe de titel niet meer ontglippen. Spanning is dus volop aanwezig.

Ook speelt RBC 6 om 12.00 en RBC 8 om 15.00 uur thuis.

Zondag om 10.00 uur speelt RBC 5 tegen hekkensluiter Victoria 2, en bij grote winst kan RBC 5 zomaar koploper worden, omdat de concurrentie voor de titel tegen mekaar speelt. Ook RBC 9 heeft om 10.00 uur haar thuiswedstrijd tegen Venray 3.