Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Roosterse BC behaalde zaterdag in de eigen Alberthal een knappe 5-3 zege op FZ Forza BC Amersfoort. Zondagmiddag werd het team 200 kilometer verder weggeblazen door AviAir Almere BV: 1-7.

DOOR TON REIJNAERTS

Het zorgde voor een dubbel gevoel in het Roosterse kamp. De seizoendoelstelling om een plek te verwerven in de top-5 kreeg na de opsteker op zaterdag immers opnieuw een knauw.

Bij zesvoudige Limburgs kampioene Wendy Hoeve (28) overheerste echter toch het positieve gevoel. „We hebben zaterdag gewoonweg een prima prestatie neergezet. Temeer omdat we dit weekend onze buitenlandse topspelers Nadia Fankhauser en Markus Barth, die beide competitieverplichtingen hadden in een ander land, erg misten.”

Wendy Hoeve won zaterdag zelf het enkelspel tegen Meike Versteeg in drie sets. Met Dorien Lups won de Neerbeekse ook het damesdubbel tegen Renske Kwakkenbos en Meike Versteeg 21-11 21-14.

De ervaren eredivisiespeelster toonde zich zeer tevreden over deze primeur in het damesdubbel. „Het was de eerste keer dat ik in het damesdubbel speelde dit seizoen. Dorien en ik hadden nog nooit samengespeeld, noch samen getraind. Maar het klikte meteen prima.”

Omdat de Maastrichtse Dorien Lups ook haar enkelpartij won, zat Roosteren meteen op rozen.

Zestien uur later en twee uur reistijd verder zag de wereld van Roosteren er gisteren totaal anders uit. In het vrouwendubbel waren Cheryl Seinen en Tamara van der Hoeven duidelijk te sterk voor Wendy Hoeve en Dorien Lups. Het werd 21-16, 21-12.

Na bijna alle partijen viel te concluderen dat Roosterse weinig tot niets had in te brengen. Alleen Wendy Hoeve wist samen met Diede Odijk nog een winstpunt voor Roosteren uit het vuur te slepen.

Wendy Hoeve reageerde nuchter en gelaten na de nederlaag. „Het was een min of meer ingecalculeerde nederlaag tegen AviAir, een team dat tegen de internationale top aanschurkt. We moeten uit dit weekend, denk ik, vooral het positieve meenemen naar de volgende wedstrijd. De seizoensdoelstelling blijft ook na dit weekend een top-5-plaats.”