Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Roosterse BC speelt ook komend seizoen in de eredivisie badminton. Zaterdag klopte Roosteren in Groningen hekkensluiter Amor BC met 2-6. Gistermiddag maakte Roosteren in de eigen Alberthal met dezelfde cijfers korte metten met Smashing 2dA Wijchen: 6-2.
DOOR TON REIJNAERTS

Door de ruime puntenoogst is het nu uitgespeelde Roosteren niet meer te achterhalen door de nummer voorlaatst Smashing 2dA, dat komend weekend thuis nog tegen Amor BC Groningen speelt.

Daardoor liep de spannende eredivisie-ontknoping toch nog goed af voor het team uit Roosteren. Bestuurslid Pim Kwaks, al jarenlang betrokken bij Roosterse, had daar voor het duel tegen Smashing overigens al geen enkele twijfel over. „De nummer laatst en voorlaatst in de eredivisiehandhavingspoule krijgen via de play-offwedstrijden nog een herkansing op klassenbehoud. De nummers laatst en voorlaatst spelen tegen het hoogst gerangschikte standaardteam in de twee eerste divisies”, legde Kwaks uit voorafgaand aan de wedstrijd uit. En hij vervolgt: „Amor speelt tegen TFS Barendrecht. De nummer voorlaatst speelt tegen Iduna Utrecht. Dat team staat op een magere zevende plaats. Als we met ons huidige team niet van de nummer zeven uit de eerste divisie zouden winnen, kunnen we beter stoppen met badminton in Roosteren.”

Dat promotie-degradatiewedstrijden hoe dan ook geen thema werden dankte Roosteren voor een belangrijk deel aan de negentienjarige Markus Barth. Het kostte Roosteren een bedrag van 500 euro, inclusief vliegretour Stockholm-Düsseldorf, om de Noorse international voor de beslissende dubbel aan de start te krijgen. Met een toernooi in Stockholm en 2011 kilometer vlieg- en autokosten in de benen presteerde Barth fenomenaal. Zowel zaterdag als gisteren won hij overtuigend zijn single. Ook won hij in Groningen met Anne Dols het gemengd dubbel. „Rik Hermans is tijdens een trainingsstage in Noorwegen bevriend geraakt met Markus”, legt Kwaks uit hoe de contacten met de Noor tot stand zijn gekomen. „In de partijen die hij voor ons kon spelen – topbadmintonners spelen in meerdere competities en op heel veel internationale toernooien – is Markus een enorm aanwinst gebleken.”