Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

De liefde voor het badminton kregen Elcke en Anne Vievermans met de paplepel ingegoten door moeder Jeanette, speelster van BC Trilan. De winnaarsmentaliteit hebben ze van pa John, ex-voetballer van onder andere Feyenoord.
 
Topporttalent Anne Vievermans (22) maakte in 2014 de overstap van BC Trilan Landgraaf naar eredivisionist Roosteren BC. In 2016 maakte ook zus Elcke (26) de overstap en raakte Trilan een tweede topspeelster kwijt. In het seizoen 2018/2019 kwam een droomwens van de Landgraafse zussen uit. Ze speelden als dameskoppel samen in de hoofdmacht van BC Roosteren. Afgelopen seizoen deden beide met pijn in het hart een stapje terug. De zussen gingen in team 2 van Roosteren spelen, dat uitkomt in de eerste divisie. Incidenteel hielpen de speelsters de hoofdmacht overigens wél nog aantal keren uit de brand. “Onze ambitie is ongebroken”, klinkt het unisono. “Maar voor eredivisieniveau moet je geregeld, intensief, trainen. Vanwege studie en werk is dat voor ons actueel helaas onmogelijk.”

Elcke Vievermans heeft een fulltimebaan als accountant. “In de deze tijd vergen de jaarcontroles 55 uur per week. Daarnaast volg ik de avonduren ook nog een masteropleiding tot registeraccountant.” Ook Anne Vievermans, die geneeskunde studeert, heeft haar handen meer dan vol. Stagereis in Amerika, coschappen lopen in het Zuyderland ziekenhuis en ziekenhuis Maastricht. Vaker ook in de avonduren. “Structureel eredivisie spelen is - hoe graag we het ook willen - even niet realistisch”, klinkt het.

Badminton is en blijft desondanks de passie en uitlaatklep voor de sportieve en getalenteerde zussen. Vorige week haalden ze als koppel nog samen de halve finale van een toernooi in het Belgische Dilzen. En ook op het toernooi van BBC’77 (Bocholtz) en hun oude vereniging BC Trilan Landgraaf, op 28 maart, zullen ze van de partij zijn. “We doen als zussen heel veel dingen samen in het leven. Het is dus ook superleuk om samen te badmintonnen. “Al heb je als zussen natuurlijk wel iets sneller ruzie”, tovert Elcke een glimlach op het gezicht van Anne. Verklarend: “Anne was altijd al net iets fanatieker en avontuurlijker dan ik. Ze houdt van snel, aanvallend spel. Ik ben meer van het opbouwende, het meer tactische spel. Ik loop dan ook soms achter de feiten aan als Anne te snel speelt.”