Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Roosterse heeft zaterdagavond het thuisduel met Hoornse BV gewonnen met 5-3. Het was spannend van de eerste tot de laatste minuut.

DOOR ROEL HEYNEN

De ontknoping van de Tour de France was ontzettend zenuwslopend, maar afgelopen zaterdagavond was het in de Albertzaal in Roosteren ook ongemeen spannend in het duel tussen Roosterse en Hoornse. De beide teams, elkaars naaste belagers, maakten er een fraai schouwspel van. Zes van de acht wedstrijden eindigden in drie sets. Alleen Marijn Put en Rick Steuten hadden in het enkelspel aan twee sets genoeg. Put won, Steuten niet.

Met name de vrouwen van Roosterse pakten de punten. De dubbel werd binnengesleept na een matige start en ook de twee enkelspelen van Wendy Hoeve en Dorien Lups werden een prooi voor de thuisploeg. Hoeve maakte het nog wel zeer spannend met een 23-21 zege in de derde set. In het gemengd dubbel van Put en Novi Wieland werd het beslissend punt gepakt. „Dit was wat we minimaal wilden halen”, begon coach Luc Vandeput. „Stiekem had ik op een punt meer gehoopt. Dat had ook wel gekund, dat zie je aan al die partijen die drie sets telden. Maar de spelers hebben geknokt voor elk punt.”

Volgende week wacht een dubbel programma met een uitduel tegen een andere concurrent, Amersfoort, en een thuiswedstrijd tegen topploeg Almere. Tegen Amersfoort zou opnieuw een 5-3 zege erg mooi zijn. Tegen Almere is elk punt meegenomen, vond ook Vandeput. „Almere is een heel sterk team, maar het is altijd afwachten waar zij mee komen. Zij laten ook wel eens de sterkere spelers thuis.”

Roosterse 2 heeft in de eerste divisie afgelopen zaterdag in eigen huis gelijkgespeeld tegen Olympia’56. De Limburgse derby eindigde in 4-4.

David van Dalm won namens de Tegelse ploeg van Rick Hermans en Jules van Wylick van Max Wieland.

Ook het herendubbelspel kon Roosterse niet in een winstpartij omzetten.

De vierde partij die verloren ging was de single van Elcke Vievermans tegen oud-Roosterse speelster Leonie Rovers.