Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

De 1e wedstrijd van de 2de helft van de competitie, vandaag tegen Schijndel waartegen we uit 4-4 gespeeld hadden.

Na gezellig samen met RBC5 Tortellini’s gegeten te hebben (iets waar sommigen nog nooit van gehoord hadden) waren we klaar voor de wedstrijd en om weer een overwinning te behalen.

Sjors en Joost speelden een sterke en geconcentreerde dubbel. Er werd goed gestart en de tegenstander kreeg geen kans om in de wedstrijd te komen 21-11. In de 2de game gingen ze goed door met het spel uit de 1e game en kwamen geen enkel moment in de moeilijkheden 21-13. Ook Désiré en Lobke kwamen super uit de startblokken 21-10. In de 2de game leek er geen vuiltje aan de lucht 11-3, maar daarna kwamen er wat onzorgvuldigheden en kwam de tegenstander terug 22-24. Maar in de 3de game werd het goed spel weer opgepakt en zetten ze de tegenstander weer onderdruk 21-16.

Joost speelde een zware herenenkel, waarin de tegenstander erg sterk en zonder fouten speelde. Er zaten veel goede rally’s in de wedstrijd, maar vandaag was de tegenstander te sterk 15-21 18-21. Lobke liet niks heel van haar tegenstander, ze deed precies waar ze voor ingezet was en won overtuigend met 21-7 21-11. Sjors trok het goede spel uit de dubbel lekker door en won de 1e game 21-11. In de 2de game kwam de tegenstander langzaam beter in de wedstrijd en wist het initiatief over te nemen 15-21. In de 3de game kwam Sjors niet meer onder de druk en het snelle spel vandaan en kon het tij niet meer keren 14-21. Onze Groningse studente was weer in het zuiden en speelde een goede 1e game met goede rally’s 21-14. In de 2de game werd het een gelijk opgaande strijd, maar Iris trok de wedstrijd in de laatste punten goed naar zich toe 21-18. Tussenstand 4-2.

Natuurlijk wilde we beide mixen binnen halen en daarvoor hadden we wat gedraaid. Op basis van de 1e wedstrijd wisten we dat we de 2de mix zeker moesten pakken en we dachten dat beide koppels dat moesten kunnen, dus dan maar gokken en de sterkste combinatie op GD1. Sjors en Iris speelden dus de GD1 en dat was een goede keuze, ze wisten hun aanvallende spel op te dringen aan de tegenstander en wonnen de 1e game 21-13. Maar in de 2de en 3de game kwam de tegenstander sterk terug en konden Iris en Sjors hun eigen spel niet meer op leggen 12-21 4-21. Toen kwam het neer op de 2de GD door Sharena en Joost, die gewonnen moest worden. De 1e game werd spannend en ging gelijk op tot in de verlenging, daar werd door de combi van ervaring en jeugdig enthousiasme de winst binnen gehaald 23-21. In de 2de game werd het goede spel doorgezet en waren de zenuwen ook helemaal verdwenen, zo werd het verschil gemaakt 21-15.

Eindstand 5-3. Een mooie overwinning voor het hele team!! Volgend weekend de LSK en daarna 4 december naar Geldrop voor de volgende wedstrijd.