Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

Marijn Put wordt Vlaams Kampioen in de mannenenkel A. Een iets anders begin dan je had verwacht bij het verslag van de LSK. Maar goed, niet alleen in Limburg werd er gespeeld voor de eer. Ook in Vlaanderen waren er kampioenschappen, waar Marijn liet zien dat hij kon badmintonnen. Chapeau Marijn! Maar ook Birthe liet van haar horen met halve finale singel en dubbel.

Desondanks is dit bedoeld als terugblik op de Limburgse Senioren Kampioenschappen. Ook al komen er in veel onderdelen jeugdige spelers opzetten, die ook de prijzen in de wacht slepen. In vrijwel elke categorie was RBC goed vertegenwoordigd in de prijzen. Behalve in de categorie 6 nylon, maar als daar geen enkele speler meedoet is dat ook verdomd lastig.

Alle winnaars en winnaressen kun je onderaan terug vinden. Maar er zijn enkele prestaties die extra uitgelicht worden. Wat te denken van Rachel, die de singel en dubbel 6 veren met Clair wint! Kim, Iris en Mara stonden alle drie in de halve finale van de damesenkel 4, maar er was een dame van Trilan toch (jammer genoeg) te sterk. Dion en Sander die twee finales tegen elkaar uitvochten en er een samen speelden. Uiteindelijk zijn zij toch solidair naar elkaar toe. Dit gebeurde overigens ook bij Rick en Nico. Daarnaast waren de halve finales van de mix 1 volledig RBC, (op een verdwaalde recreant van Trilan na). En Wendy wint voor de 6e keer op rij de dames enkel 1. Respect!

Maar niet alleen de winnaars springen eruit. Gino blijkt namelijk heel erg van drie setters te houden. En dan voornamelijk in de singel en dubbel. Dit leverde hem de 4de plek in de singel 6 veren op. Clair en Rachel hadden de finale ook net zo goed tegen Bianca en Vivian kunnen spelen. Zij verloren in een lange drie setter pas na 48 minuten van de nummers twee. Hopelijk valt het kwartje in de competitie de komende weken de goede kant op! Bjorn en Sharena sloegen de tweede geplaatste op zaterdagochtend eventjes eruit, maar moesten hun meerdere erkennen in Dion en Anne, die op hun beurt weer net te kort kwamen tegen Sander en Yasmin.

Ook nog een leuk feitje. De drie langste wedstrijden van de zondag zijn op naam gekomen van RBC. Nico en Frank met gezusters Vievermans tegen elkaar, Dion in zijn halve finale singel en Frank en Nico in de singel onderling. Dit zal extra spierpijn waarschijnlijk opleveren morgen. Ik kan bij één persoon wel al zeggen dat het er flink zal inhakken. Maar dat mogen jullie zelf invullen.

De medaillewinnaars zijn: Rachel, Kim, Iris, Wendy, Sander, Dion, Nico, Rick, Yasmin, Anne D, Frank, Anne V en Ilke. Voor alle uitslagen en ook de halve finalisten, kun je deze link raadplegen: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=1480EE49-3304-4310-9C05-35F05BD27B4D

Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd! Alle runners-up en bronzen medaille winnaars, volgend jaar een stapje extra erbij! En alle anderen, vlammen komend jaar want volgend jaar zijn de Limburgse Kampioenschappen er weer.

Ps: Ik weet een hele mooie, schitterende, rustgevende maar vooral mooie locatie voor volgend jaar!

http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=1480EE49-3304-4310-9C05-35F05BD27B4D