Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

veld.jpg

De derby tegen BC Victoria werd met 5-­3 gewonnen, waardoor de formatie waarschijnlijk als eerste gaat eindigen in de handhavingspoule. ROEL HEYNEN

In Roosteren ging de Limburgse badmintonderby eigenlijk alleen nog maar om de eer. Het moest wel heel gek lopen wilde één van beide teams in de handhavingspoule nog in de problemen komen. Voor Victoria was handhaving voorafgaand aan het seizoen het doel en dus is daar iedereen tevreden. „We hebben aan onze doelstelling voldaan en de sfeer binnen het team is prima", gaf speelster Rachelle Haan aan.

Voor Roosterse gold dat ze de kampioenspoule wilden halen. Dat lukte niet, maar het perspectief voor de toekomst ziet er goed uit. Met name aan de vrouwelijke kant staan een paar talenten klaar voor het grote werk. „We hebben een aantal meiden een kans gegeven en die hebben die kans gegrepen", erkende speelster Wendy Hoeve. „Maar in principe willen we volgend seizoen een sterke vrouw erbij hebben. Dat maakt het iets makkelijker om te schakelen bij blessures. De komende tijd zal daar wel duidelijkheid over komen.”

De derby zaterdag was zeer vermakelijk. Zoals de opstellingen al deden vermoeden, zouden de gemengd dubbels de beslissing brengen. De mannen van Roosterse wonnen zowel de dubbel als de beide enkelspelen. De vrouwen van Victoria deden hetzelfde. De laatste twee wedstrijden, de mixed dubbels, werden een prooi voor de thuisploeg.

Ook gistermiddag kwamen beide teams in actie. Roosterse won tegen TFS Barendrecht met 6-2 en Victoria haalde in Hoorn een 4-4 Nico Hermans in actie voor Roosterse. (rob oostwegel) gelijkspel. Dat betekent dat Roosterse kampioen van de handhavingspoule gaat worden en Victoria tweede wordt. Haan: „Ik dacht dat we achtste zouden worden, maar het lijkt dat we als zevende gaan eindigen.”