Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Verslag van Nikki.
Zondag stond voor ons een belangrijke wedstrijd op de planning. Uit naar Smashing, de nummer 2 in de poule. Winnen zou de mooie kans op het kampioenschap vergroten! Met hier en daar wat zenuwen begonnen we aan onze wedstrijd.

Sander en Jovi mochten het spits afbijten in de herendubbel. Doordat we in het begin maar op één veld speelden, konden we de heren goed aanmoedigen. De eerste set ging erg gelijk op. De heren zaten lekker in het spel en er werden mooie rally's gespeeld. Helaas ging de eerste set toch naar de tegenstander, 18-21. In de tweede set deden onze heren er nog een schepje bovenop en wonnen deze met 21-16. Om het allemaal nog wat spannender te maken werd de derde set gewonnen in de verlenging met 24-22. Top mannen! Nadat iedereen de spanning van de herendubbel verwerkt had, mochten Yasmin en Nikki beginnen aan de damesdubbel. Helaas kwamen de dames niet goed in hun spel en werd de eerste set al snel verloren. In de tweede set kwamen ze op een ruime voorsprong, maar konden deze helaas net niet afmaken. Uitslag 13-21 en 19-21.
Tussenstand 1-1

Vervolgens mocht Sander startten aan zijn single. Om het publiek scherp te houden, besloot hij om zijn eerste set wederom in de verlenging met 24-22 te winnen. In de tweede set slopen er bij Sander hier en daar wat foutjes in, waardoor de tegenstander te sterk was, 14-21. In de derde set vond Sander het wel goed geweest met alle spanning en won deze overtuigend met 21-10.
Dion, de man van de singles, zag het ook zondag niet zitten om zijn tegenstander een kans te geven. Met constant spel won Dion zijn single dan ook overtuigend in twee sets. Uitslag  21-9 en 21-13.
Yasmin speelde in haar single spannende rally's en kon de tegenstander gedurende de set goed bijhouden. Helaas was haar tegenstander tegen het einde van de set toch wat scherper en werd deze partij helaas verloren. Uitslag 17-21 en 17-21.
Sharena mocht vervolgens aantreden in haar single. Sharena deed haar uiterste best, maar helaas was haar tegenstander erg scherp en in goede vorm. Ze moest haar meerdere erkennen met 13-21 en 11-21. 
Tussenstand 3-3. 

Om ons kampioenschap in zicht te houden moesten we vandaag minimaal een gelijkspel spelen. Natuurlijk kwamen we voor winst! Om een overwinning werkelijkheid te maken, moesten we beide mixen winnen.
Jovi en Nikki begonnen sterk in hun mix en kwamen al snel op voorsprong. Gedurende de hele eerste set wisten ze de tegenstander op afstand te houden. De eerste set werd gewonnen met 21-16. In de tweede set werd het spannender en kwam ook de tegenstander beter in het spel. Intussen een specialiteit binnen ons team is het winnen in de verlenging. Ook in de tweede set lieten Jovi en Nikki dit weer zien. Deze werd gewonnen met 22-20.
Wat een opluchting, het gelijkspel was binnen!

Als laatste mochten Anne en Dion proberen om het gelijkspel om te zetten in winst. Gedurende de hele partij ging het gelijk op. In de eerste set was de tegenstander op het einde toch te sterk en werd deze helaas verloren met 15-21. Met veel doorzettingsvermogen en goede coaching van Pascal, wisten Anne en Dion de tweede set te pakken met 21-18. In de derde set gaven Anne en Dion nog extra gas en wisten te winnen met 21-15. Super gespeeld!

5-3 winst!! Sharena en Anne bedankt voor het invallen! Het kampioenschap komt nu wel heel dichtbij. Als we volgende week tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen nog 2 punten scoren weten we het zeker. Om 13.30 spelen wij tegen Iduna, in Utrecht. Wij zouden het leuk vinden als er zoveel mogelijk supporters mee gaan om ons naar het kampioenschap te juichen!