Zo, het competitieseizoen zit erop. Vandaag (zondag) speelde team 2 nog een wedstrijd, uitslag is nog niet bekend, maar dan is het afgelopen. Niet dat wij als spelers opeens in een gat vallen, waarbij ons leven overhoop wordt gegooid. Nee, ieder heeft zijn eigen manier van invulling voor komende periode.

Och, de wedstrijd moet natuurlijk besproken worden. Vooraf stond er voor het team niets meer op het spel. Er waren nog acht punten te verdelen, die een lagere notering niet meer in de weg stonden. De eerste (of zesde voor de pessimisten onder ons) plaats was zeker. Voor Van Zijderveld stond er wel nog druk op de wedstrijd. Zij moesten drie punten binnen tikken om de play-off te ontlopen. Toen de opstelling van onze kant bekend werd, zullen de geïnteresseerden bij het concurrerende Barendrecht op de kop getikt hebben. Barendrecht wilde namelijk de degradatiewedstrijden ontlopen en daarvoor moesten wij hen helpen.

Hoe is de opstelling tot stand gekomen? Onze kopman Marijn was twee weken terug geblesseerd geraakt, waardoor hij het Belgisch Kampioenschap moest over slaan. Hij had weer groen licht van de kiné gekregen, maar er zat maar een partijtje in. Dat betekende dus minimaal één invaller erbij. Maar waarom maar één invaller als je er ook twee kunt laten invallen? Bij de dames was er de langverwachte rentree van Birthe. Na anderhalve maand een fysiek trainingskamp met lange dagen achter het bureau studerend voor haar tentamens, stond ze er weer tussen. Gelukkig was ze mentaal heel erg fit.

Noah debuteerde in de Eredivisie in de dubbel, met mij aan zijn zijde. Op zijn zachtst gezegd begon het heeeeeeeel slecht. Een trillende en nerveuze Noah en veel fouten van mij koste ons de kop. Gelukkig herpakten wij ons en konden de tweede en derde set goed binnen slaan.

Alleen de dames dubbel en tweede gemengd dubbel werd niet gewonnen door ons, waardoor Van Zijderveld nog verder moet spelen. De overwinning van Reni tegen de Letse Pope was bijzonder te noemen. Dat de tweede set weggegeven wordt om even zuurstof bij te tanken, dat nemen we voor lief. Ook Rick had weer een echte thriller in de benen en bracht weer op miraculeuze wijze ballen terug (net als op NK). Hij won het publiek voor zich met zijn actie. Is Rick dan de nieuwe publiekslieveling?

Frank en Anne hadden in hun verloren mix wel goed gespeeld. Een thriller van een verlenging in de eerste set kon net niet winnend afgesloten worden. Maar ze hebben goed staan spelen en alweer laten zien wat zij kunnen en wat hun potentie nog is. Ook al is Frank al bijna 30, zo ziet hij er natuurlijk niet uit.

De competitie is nu afgelopen. Wat gaat u nu doen op zaterdagavond? Juist, zelf badmintonnen. De toernooien gaan beginnen, maar wel pas na de carnaval voor de meesten. Vlak over de grens in Dilsen wordt 4 en 5 maart het Dibad toernooi gehouden. Vele RBC’ers zullen hier aanwezig zijn, van jong tot oud. Dus als er ontwenningsverschijnselen beginnen op te treden na drie weekenden geen badminton kijken, kom vooral naar Dilsen en schreeuw ons naar de overwinning!

Me leef, me leef, me leef!

RBC is op de dreef!